четвер, 19 листопада 2009 09:44

Воду з бюветів продаватимуть по 50 копійок за літр

Воду з бюветів продаватимуть по 50 копійок за літр

У столичній мерії вирішили всі міські бювети зробити платними.

Планується встановити системи очищення і озонування, а потім стягувати плату в районі 30-50 коп. за літр.

За словами заммера Анатолія Голубченка, бювети хочуть забрати у райадміністрацій і передати на обслуговування комунальному підприємству. Мовляв, райони погано розраховуються з "Київводоканалом", і страждають кияни.

За словами начальника служби госпзабезпечення "Київводоканалу" Федора Судніцина, нове КП, можливо, таки стягуватиме плату за воду. "Є така ідея. Спочатку встановлять системи очищення і озонування води, а потім стягуватимуть плату. Мова йде про 30-50 копійок за літр. Адже на очищення доведеться витратити немало коштів - треба вкласти як мінімум 40 мільйонів гривень", - відзначив чиновник.

Замначальника "Київводоканалу" Володимир Дараган взагалі вважає, що воду мають право продавати за ціною магазинною - по 1,5 гривні за літр. "Якщо там така ціна, то чому у нас має бути дешевше? Вода буде такої ж високої якості або навіть кращої", - сказав він.

У мерії поки про такі плани офіційно не кажуть. "Таких проектів поки немає", - сказав Голубченко. Хоча, кілька місяців тому він запевняв, що платним бюветам бути... "Та, думки є, але остаточне рішення ще не ухвалене", - говорив він.

Вчора журналісти провели невеликий експеримент, повісивши на одному з бюветів Солом"янського району оголошення: "Вода бюветна (очищена). Ціна - 0,5 грн. за літр". За годину воду набрати прийшли 7 жителів району. Четверо з них просто вирішили проігнорувати повідомлення, а троє звернули увагу. "Та ідіть ви! Буду я ще платити! У мене вдома з крана вода не тече - мені дружині для борщу воду в каналізації набирати, чи що?!", - обурився один з "клієнтів".

Але попався і щедрий: дав 5 гривень за те, що набрав 6-літрову пляшку. І навіть здачу не зажадав. "А що, дійсно очищена? Як та, що в магазинах продають? Ух ти!", - зрадів він. Довелося повернути йому гроші і пояснити, що це був лише експеримент.

Нагадаємо, у липні в Блоці Кличка стверджували , що мер Києва Леонід Черновецький вимагає від "Київводоканалу" облаштувати міські бювети лічильниками і брати плату за користування водою.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Воду з бюветів продаватимуть по 50 копійок за літр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути