пʼятниця, 08 березня 2013 14:39

Влада на Донеччині заплатила вшестеро дорожче за непрацююче медичне обладнання

Влада на Донеччині заплатила вшестеро дорожче за непрацююче медичне обладнання
Віктор Прилепський. Фото: Тетяна Заровна

Влада в м.Красноармійськ закупила непрацююче обладнання за завищеною ціною. Про це Gazeta.ua розповів відомий місцевий опозиціонер і екс-кандидат в нардепи Віктор Прилепський. Він підозрює червоноармійських чиновників "регіоналів" у розбазарюванні бюджетних коштів, вимагає провести розслідування за фактами безгосподарності.  Йдеться як про нераціональне витрачання коштів районного, так і про витрачання коштів міського бюджету в Красноармійську.

- Місяць тому стало відомо, що закуплено медичне обладнання для Красноармійської центральної районної лікарні на 24 мільйони гривень за рахунок районного бюджету. Але якщо томограф в сусідньому місті Димитрове купили за 1 мільйон, у нас в Красноармійську чомусь за нього заплатили 6,3 млн. грн! А від співробітників лікарні я дізнався, що закуплене обладнання все ще стоїть в ящиках, - говорить голова Донецької обласної організації партії Захисників Вітчизни Віктор Прилепський.

Питання чому закуплене обладнання не використовується піднімався на одному із засідань виконкому та головлікар пояснив, що у лікарні немає фахівців, які можуть на ньому працювати.

Лідер донецьких "Захисників Вітчизни" так само розкрив корупцію в пологовому будинку і на станції переливання крові, яка належить тій же Красноармійської центральної районної лікарні. З місцевого пологового будинку, за словами Прилепського, не виписують породіль, поки ті не зроблять "благодійний внесок".

- У касу надходять не всі внески. Судіть самі: у нас в районі 800 породіль за рік, з кожної беруть по 300 гривень, а в касу надходило всього 7 тисяч, - говорить Віктор Прилепський. - А щоб чоловік породіллі зміг здати кров, від нього вимагають заплатити 50 гривень, які теж оформляються як "добровільні пожертви".

Аналогічні факти виявилися і при закупівлі техніки для комунальників.

-Для міста Красноармійська придбали російський грейдер за 845 000 гривень. Наш український такого ж класу коштує 440 тисяч і він більш надійний, ніж російський. Грейдер брянського заводу у дилерів коштує 600, але з торгом, а наші торгувалися-торгувалися з росіянами і придбали майже в 1,5 рази дорожче ... Причому, сніг цей грейдер чистить тільки по центральній дорозі, на ремонт якої в листопаді-грудні 2011 року витратили 9 мільйонів гривень, а вже навесні 2012 року цю дорогу змило.

Запити в правоохоронні органи ефекту не дали, запевняє опозиціонер.

- Ми по дорозі зробили запит і нам відповіли, що документи оформлені правильно. Хоча бюджетні гроші послужили лише тим, хто їх відмив, а користі для населення - нуль. У тих хто робив ремонт дороги немає гарантійних зобов'язань. Немає результату і по нашим зверненням, що стосуються інших фактів. А чи буде працювати прокуратура проти влади, якщо ця влада вирішує їх житлові проблеми шляхом приватизації на їх користь опорних пунктів і бібліотек? Одному помічнику прокурора в Красноармійську передали відібраний у міліції опорний пункт у мікрорайоні Південному під квартиру. Із приміщеннями бібліотек хотіли поступітьтак ж, але тут уже Міністерство культури приватизувати бібліотеки заборонило, - розповів Gazeta.ua Віктор Прилепський.

Зараз ви читаєте новину «Влада на Донеччині заплатила вшестеро дорожче за непрацююче медичне обладнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути