середа, 13 травня 2020 22:50

Власник влаштовує конкурс, щоб обрати квартирантів – українці про оренду житла
5

Житло без меблів чи квартира зі спільним туалетом. Українці, які мешкають за кордоном розповіли, скільки коштує оренда житла та особливості зйому.

Вікторія Івчук, Париж, Франція

Автор: aleksa_sw
  У Франції потрібно уточнити чи є в квартирі туалет. Він може бути спільним на кілька квартир
У Франції потрібно уточнити чи є в квартирі туалет. Він може бути спільним на кілька квартир

Як і для оренди на пару днів, так і для постійного проживання, обирайте округ Парижу номер 6, 7. Іншими словами "латинський квартал". Там де ближче вежа (округ 1,2,4,7) теж жити добре, але дорожче. А от 19,20 обходьте стороною. Там нема що подивитися й багато мігрантів, які не дружелюбні. Ціни на житло абсолютно різні. В залежності який поверх та скільки квадратів. Середня плата від 50€ за добу. За місяць квартира близько 1000€. Перш ніж зняти житло, уточніть де буде туалет. У вас в приміщенні чи на другому поверсі загальний для всіх. Обов'язково має бути контракт про оренду. Інакше ви не зможете довести що взагалі там легально проживали.

Інколи є цілі конкурси, де власник ще обирає кого поселити до себе. Ви маєте бути обраним

Галина Панчук, Рим Італія

Автор: panchyk_galina
  Найдешевше жити  в Римі можна в кемпинговому містечку
Найдешевше жити в Римі можна в кемпинговому містечку

Один із кращих способів зробити проживання в Римі недорогим - оселитися в кемпінгу. Як правило, вони знаходяться на околицях (година їзди до центру) - ви зможете оселитися в будиночку або розбити на території свій намет. У кемпінгах є душові, бари, пральні і навіть сауни, так що можете розраховувати на комфортне проживання. Коштує таке задоволення - близько 10-20 EUR за ліжко.

Найдешевші готелі Риму розташовуються поблизу залізничного вокзалу - пов'язано це з тим, що "Терміні" вважається не найспокійнішим районом.

Серед інших доступних готелів Риму - так звані гостьові будинки наприклад: Arts & Rooms поблизу Ватикану або Trevi Fountain Guesthouse (за 40 EUR ви будете жити поруч з найзнаменитішим фонтаном міста!)

Юлія Демчук, Канада

Автор: julia.demchuck
  В Канаді будинки в оренду здають порожніми
В Канаді будинки в оренду здають порожніми

Житло у Канаді здається порожнім. Квартири/будинки/таунхаузи пусті і всяки диванчики і подушечки треба буде купити самому. Зі всього ринку лиш 2% (а може і менше) здається вже з меблями.

Друга особливість - більшість житла тут здається через ріелторські агенства. Але тут це нормально працює, а не як в Україні. Ріелтор сам показує квартири, економлячи таким чином час власника, і ці послуги оплачує не орендар, а власник. В великих містах ви, скоріше всього, ніколи власника і не побачите, всією комунікацією і вирішуванням проблем буде займатись те саме ріелторське агенство.

Я вже 2 роки живу в свої квартирі і поняття не маю кому вона належить. Може комусь з Гонк Конга. А може комусь з сусіднього Річмонда.

Ще одна особливість - тут не орендар обирає житло, а житло обирає орендаря. Після огляду ви подаєте заявку і агенство/власник вже вибирає чи готові вони вам здавати свою нерухомість. Основні критерії відбору: кредитна історія, наявність роботи, рекомендація з попереднього місця проживання. ⠀

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конкуренція зросла: українці згодні на менші зарплати, аби тільки працювати

Марія Турок, Прага

Автор: mari.fanta
  Марія Турок: пропозицій на ринку оренди у Празі стало більше, але ціни поки не змінились
Марія Турок: пропозицій на ринку оренди у Празі стало більше, але ціни поки не змінились

Якщо минулого року в інтернеті було купа повідомлень типу "шукаю квартиру/кімнату", то зараз все трохи змінилося, бо частіше зустрічається слово "здаю".

Здається цьогорічна криза торкнеться кожного, в якій мірі це буде - інше питання, але факт лишається фактом. І одна з найскладніших ситуацій у тих, хто знімає житло в оренду. Ціни в Празі завжди були високі. Родині з дітками, де потрібні хоча б 2 кімнати для довготривалого проживання доведеться заплатити не менше 600 €, додайте кошти на харчування та побутові витрати і Ви вже майже на рівні середньої місячної заробітної плати.

Багато людей залишилися без роботи і платити щомісячно стає складніше. Тим не менше ціни на оренду поки тримаються. Я б сказала, що стали трохи нижче, але не суттєво. Можна зняти за хорошу суму квартиру, що колись була на Airbnb, але власники не поспішають підписувати договір на довгий термін.

Том Лі, Китай

Автор: art_rash
  В Китаї за житло потрібно торгуватись
В Китаї за житло потрібно торгуватись

Якщо квартира в місяць, скажімо, коштує 5 тис грн, то при пошуку квартири будьте готові віддати втричі більше. За раз потрібно заплатити два депозити за житло, які повертаються після закінчення терміну контракту. Але, дуже часто за них треба воювати, бо "там десь брудно, там десь щось зламане". До того ж, в багатьох випадках ви не можете розривати контракт достроково, інакше можете попрощатись з депозитом, якщо інше не прописане у вас в договорі.⠀

Договір оренди зазвичай тільки китайською, але вічат перекладач завжди виручає. Варто уважно читати договір, в ньому зазначені всі найменування меблів та техніки, яку ви, по факту, орендуєте. Дуже часто орендарі не дочитують чи не перекладають всі меблі, які вони орендують і по закінченню договору вони "десь діли диван чи комод", а насправді, вони його в очі не бачили.

Під час підписання контракту вам дають чек на депозити, через рік ви повинні його повернути і отримаєте свій депозит назад. Квартири можна знімати як через агентів, але будьте готові віддати їм від пів до цілоі місячноі вартості, так і через додатки, як от Ziroom. Є ще спосіб ходити по будинках і питати про наявність вільних квартир. Ну, і найголовніше, завжди можна і треба торгуватись.

25% працівників планує звільнити сервіс короткострокової оренди житла Airbnb. А це 1900 з 7500 людей. Airbnb - це онлайн-сервіс з пошуку та короткострокової оренди житла по всьому світі. Назва розшифровується як AirBed and Breakfast, або "Надувний матрац та сніданок". Сервіс допомагає винайняти будинки, квартири, кімнати або ліжка у понад 190 країнах світу.

Зараз ви читаєте новину «Власник влаштовує конкурс, щоб обрати квартирантів – українці про оренду житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути