четвер, 26 травня 2011 13:17

Влада, нарешті, подумала про розмовники до ЄВРО-2012 для правоохоронців

Влада, нарешті, подумала про розмовники до ЄВРО-2012 для правоохоронців

 

Військовослужбовці Західного територіального командування внутрішніх військ отримали розмовник до ЄВРО-2012. За допомогою цього посібника військові правоохоронці зможуть спілкуватись з туристами англійською, німецькою та французькою мовами.

Про це розповіли в Управлінні Західного територіального командування МВС України.

Розмовник є посібником, який допоможе здійснювати спілкування з представниками іноземних держав – носіями англійської, німецької та французької мов. Посібник створено для використання у службово-бойовій діяльності на період проведення Чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012. Зміст розмовника охоплює теми, пов'язані із ситуаціями, що можуть виникнути під час несення служби з охорони громадського порядку.

"Користуючись розмовником військовослужбовці Західного територіального командування внутрішніх військ зможуть використовувати формули мовного етикету, зорієнтувати іноземця у просторі, надати допомогу у вирішенні різноманітних проблем та наданню медичної допомоги. Окремий розділ посібника присвячений спілкуванню на тему охорони громадського порядку та боротьбі із злочинністю", - розповів речник Західного територіального командування ВВ МВС України підполковник Вадим Голуб.

"Посібник буде видаватися всім, хто буде залучений на службу з охорони громадського порядку. Проте зараз його ще нікому не видавали, оскільки поки що немає в цьому потреби. Цей посібник допоможе людям, які мають базові знання, зорієнтуватися у відповідній ситуації", - додав підполковник.

За його словами, структура розмовника розроблена таким чином, щоб кожен користувач міг швидко зорієнтуватись у пошуку інформації.

"На початку деяких тем подано слова та словосполучення, які повторюються в більшості висловлювань. Після цього додаються варіанти уточнення запитання, а також відповіді на кожне з них. Додаткова інформація в кінці посібника може бути використана у разі необхідності до будь якої із ситуацій", - розповів Вадим Голуб.

Посібник створювався для підготовки до Чемпіонату Європи з футболу, але автори зазначають, що він також з успіхом може використовуватись для підготовки фахівців правоохоронних структур України для спілкування з представниками інших країн у разі спільного виконання службово-бойових завдань з охорони громадського порядку.

Проте, за словами народного депутата, колишнього глави кримської міліції Геннадія Москаля влада запізно взялася за мовне питання щодо підготовки до Євро 2012, і назвав всі ці дії піаром.

"У Могильова в голові не все гаразд. Скільки років ми знаємо, що має проводитися Євро. Напевно ж не цього року дізналися про це. Тому за один рік якийсь посібник, і кому видавати? У Міністерстві внутрішніх справ не готові розмовляти навіть на побутовому рівні. Там одиниці, хто володіє іноземною мовою. Решту навчити за рік — це велика дурниця", - вважає нардеп.

"Це все піар. Коли вже вчити, люді добрі? Треба зараз брати віник і підмітати — готуватися до приїзду гостей", - додав Москаль.

Зараз ви читаєте новину «Влада, нарешті, подумала про розмовники до ЄВРО-2012 для правоохоронців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути