субота, 28 квітня 2018 09:51

Вірян Московського патріархату масово агітують писати протести проти автокефалії

Вірян Московського патріархату масово агітують  писати протести проти автокефалії
В УПЦ МП агітують вірян писати протести проти автокефалії Фото:ukrinform.ua

Церковне начальство Української православної церкви Московського патріархату просить вірян надсилати листи до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням не надавати Томос про автокефалію Українській православній церкві.

На єпархії УПЦ МП надійшли десятки тисяч бланків листа до Вселенського патріарха, які треба заповнити за наданим зразком, пише "Укрінформ", посилаючись на власні джерела.

Вірянам пропонується звернутися до патріарха з проханням "не узаконювати розкол" та висловити протест проти створення Єдиної помісної на основі "розкольницьких угрупувань УПЦ КП та УАПЦ".

Тільки на одну єпархію прийшло 20 тис. бланків, які мають заповнити протягом вихідних. Фактично, таким чином керівництво УПЦ МП хоче зірвати надання Томосу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розділена українська церква з'єднається - патріарх Філарет

Разом із пропонованою формою видають пам'ятку, в якій їх переконують, що надання Томосу УПЦ КП та УАПЦ – є порушенням їхніх конституційних прав.

За даними джерел Укрінформу, священики почали заповнювати форми у Запорізькій єпархії, але відмовилися заповнювати у Хмельницькій.

Президент України Петро Порошенко 17 квітня заявив, що передав звернення до Вселенському патріарху з проханням надати Томос про автокефалію Української православної церкви. Він висловив сподівання, що на найближчому Синоді Константинополь прийме позитивне рішення і воно буде прийнято до 1030-ої річниці святкування Хрещення Русі-України, що відзначатиметься у липні.

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання Українській православній церкві Томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.

Зараз ви читаєте новину «Вірян Московського патріархату масово агітують писати протести проти автокефалії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути