субота, 25 квітня 2009 13:00

Вірус свинячого грипу забрав життя 68 людей

Вірус свинячого грипу забрав життя 68 людей

Свинячий грип стрімко розповсюджується на території Мексики. Померли вже 68 чоловік, повідомляє Reuters.

Експерти охорони здоров"я США і Мексики стверджують, що свинячий грип зафіксований вже більш ніж у тисячі чоловік. Лікарі прогнозують, що випадків зараження буде більше, так як інфекція поширюється між людьми.

Влада Мексики закрила школи в заражених районах і розпочала масову вакцинацію. Медексперти перебувають за крок від того, щоб оголосити про пандемію розповсюдження інфекції. Офіційно підтверджено, що від свинячого грипу загинули 20 чоловік, ще 48 чоловік померли від хвороби з симптомами, схожими на грип, і ці жертви поки зараховують до загального списку загиблих від свинячого грипу.

Вісім випадків захворювання новою формою грипу свиней були також зареєстровані на півдні США.

Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ) заявила про готовність протистояти грипу свиней, який розповсюджується переважно в Мексиці.

"Вірус мутував і від свиней передався людям", - сказав міністр охорони здоров"я країни Хосе Ангел Кордова.

Центр контролю та профілактики захворювань США підтвердив 8 випадків інфікування людини невідомим раніше штамом вірусу свинячого грипу - шість з них сталися в Каліфорнії, два - в Техасі. Як з"ясувалося, ні один з інфікованих не мав прямого контакту зі свинями. До теперішнього часу всі хворі одужали. Однак раніше американська влада повідомляла, що у двох дітей в Каліфорнії виявлено штам A H1N1, комбінація генів якого раніше не зустрічалася у вірусів грипу людини або свиней.

Для боротьби з новим штамом грипу ВООЗ вже заготовляє спеціальний препарат - Таміфлю (Tamiflu), говориться в повідомленні міжнародної медичної організації.

Ефективність препарату проти нового вірусу вже доведена: він запобігає поширенню грипу та лікує хворобу.

Крім того, ВООЗ повідомила, що в Мексику направляються її співробітники, які допоможуть місцевій владі відслідковувати розповсюдження хвороби і здійснювати необхідні лабораторні дослідження і діагностику.


Свинячий грип належить до роду мікровірусів, підроду А. Серед людей зустрічається рідко: в основному випадки зараження реєструються серед тих, хто мав безпосередній контакт з тваринами. За даними американського Центру контролю і профілактики захворювань, кілька випадків передачі вірусу від людини до людини все-таки відомі. Американські фахівці зазначають, що, згідно із спостереженнями, пандемія грипу має властивість повторюватися кожні 20 років. Однак вони вважають вкрай малоймовірним, що нову глобальну епідемію буде викликано грипом свиней.

Крім того, в минулому місяці міжнародні експерти повідомили, що по світу поширюється особливий серотип вірусу грипу А, який не лікується традиційними антивірусними препаратами на основі осельтамівіру.

Водночас, українські медики допускали нову хвилю захворюваності на грип в Україні на початку квітня.

За матеріалами РІА "Новости", Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вірус свинячого грипу забрав життя 68 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути