субота, 13 травня 2017 05:39

Вірус Ебола знову повертається

Вірус Ебола знову повертається
Ебола повертається! Фото: Блоги

Лабораторні дослідження підтвердили, що чоловік, який мав симптоми геморагічної лихоманки й помер попри зусилля лікарів, мав зараження вірусом Ебола, який викликав пандемію у світі протягом останніх років.

"Міністерство охорони здоров'я Демократичної Республіки Конго 11 травня 2017 року повідомило ВООЗ і партнерів про підтверджений в лабораторії випадок зараження вірусом Ебола в ДРК", - цитує прес-службу МОЗ Конго Укрінформ.

Аналіз дав позитивний результат на наявність вірусу під час дослідження в лабораторії Кіншаси. У цьому зв'язку ВООЗ і партнерські організації заявили про підтримку міністерства охорони здоров'я ДРК у відповіді на новий виклик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф зафіксував 57 убивств

Захворювання, викликане вірусом Ебола, раніше відоме як геморагічна лихоманка Ебола, є важкою й часто смертельною хворобою людей. Вірус передається людям від диких тварин і поширюється також від людини до людини. Під час спалахів показники летальності становили від 25% до 90%.

Перша поява вірусу мала місце у віддалених селах Центральної Африки в зоні вологих тропічних лісів у 1976 році. Останній серйозний спалах, який вважається найбільшим, був зареєстрований у 2014 році, хоча деякі масові випадки були зафіксовані в 2013-му. Загалом від вірусу Ебола за останні чотири роки у світі загинуло більше 11 тис людей з понад 28 тис інфікованих.

У цьому зв'язку ВООЗ оголосила міжнародну епідемічну ситуацію. Про закінчення епідемії було повідомлено в січні 2016 року, після того як у Ліберії не було зареєстровано жодного нового випадку впродовж 42 днів. До цього вільними від вірусу були оголошені Гвінея і Сьєрра-Леоне.

Зараз ви читаєте новину «Вірус Ебола знову повертається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути