пʼятниця, 06 листопада 2020 11:11

"Вирішили зняти такий кліп, щоб люди перестали засмічувати планету" - співачка Доцька розповіла про виникнення творчих ідей
4

Марина Максимів взяла сценічне ім’я Доцька в пам’ять про бабусю
Фото: надане Мариною Максимів
Марина Максимів взяла сценічне ім’я Доцька в пам’ять про бабусю
Марина Максимів взяла сценічне ім’я Доцька в пам’ять про бабусю
Марина Максимів взяла сценічне ім’я Доцька в пам’ять про бабусю

"Моя бабусю звали Євдокія, скорочено – Доцька. В пам'ять про неї я створила радіопроєкт "Baba music Docka production". Взяла сценічний псевдонім Баба Доцька", - розповіла в інтерв'ю Gazeta.ua радіожурналістка і співачка 33-річна Марина Максимів з міста Коломия на Івано-Франківщині. Найбільшу популярність дівчині принесла пародія на пісню Siren Song виконавиці Maruv. Композицію записала півтора роки тому.

"До речі, бабуся Євдокія і дід Дмитро жили дуже добре, ніколи не сварилися. Дід називав бабцю "моя Доця". Не дозволяв їй піднести навіть відро з водою. Коли бачив, що вона його таки взяла, то біг стрімголов, аби його забрати. Боявся, щоб вона не перенавантажилась. Молоді пари, коли запрошували людей на весілля, починали робити це від хати моїх діда з бабою. В селі існувало повір'я - якщо молодята спершу запросять їхню сім'ю, то і самі обов'язково будуть жити в любові і злагоді. Тепер хочу, щоб і мої пісні приносили людям позитив", - зауважила Марина.

Дід не дозволяв навіть відро з водою піднести

Відеокліп "Зачепило" вирішила зняти після того, як побачила стихійне сміттєзвалище в селі Підвербці Тлумацького району.

"Хотіла показати колегам місця, де я виросла. У Підвербцях просто неймовірний краєвид - в дитинстві батько часто мене туди приводив. Село розташоване на пагорбі, а внизу - кільце з Дністра. Коли ж приїхали туди з друзями, то замість красивого пейзажу побачили гори сміття. Стало дуже соромно. Вирішили після цього зняти щось таке, щоб люди перестали засмічувати планету. Так з'явилась робота "Зачепило" - пародія на пісню Артура Пирожкова "Зацепила". Текст написали разом з Ольгою Баранецькою. Зйомки кліпу відбувались в Підвербцях. Тривали 7 годин, у них взяли участь 15 танцюристів із ансамблю "Дивограй". Коли зйомки завершилися, взялися прибирати сміття. Все вільне місце в автобусі, яким приїхали, заклали пакетами з непотребом".

Коли приїхали, замість красивого пейзажу побачили гори сміття

Кожної передвиборчої кампанії Марині Максимів надходять пропозиції йти в політику. Цього разу отримала запрошення від трьох політичних сил. Усім відмовила.

"Пояснювала, що це не моє чи казала, що не дозріла до такої діяльності. Вразили відповіді політиків на мої аргументи. Говорили: "Та тобі нічого не треба буде робити. Головне - будь з нами. Тебе люди люблять і за тобою потягнуться". Навіть пропонували чималі гроші, аби я погодилася увійти до виборчого списку. Це мене обурило найбільше. Як можна платити гроші людям, які нічого не робитимуть? Це - нонсенс. А напередодні виборів сильно посварилась з одним із кандидатів на посаду Коломийського міського голови. З його боку почула неприпустимі слова на адресу жінки. Це прозвучало приблизно так: "От я її зараз влуплю". І він цілеспрямовано йшов до своєї опонентки, щоб це зробити. Я його зупинила. Між нами почалася бесіда на високих тонах. Він від свого не відступав - продовжував агресивно поводитися. Та врешті попросив вибачення. Сказав, що я неправильно його зрозуміла", - розповіла Марина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Боїмося пізнавати іншу людину і відкриватися стосункам" - Катерина Девдера

Нещодавно Марина перейменувала проєкт Баба Доцька на Доцька. Однією з причин стали листи шанувальників.
"Люди запитували, навіщо в моєму віці називатись "бабою". Тому, порадившись з подругою, вирішила це виправити. Вже створили новий YouTube-канал, який назвали Доцька. Інколи мене впізнають на вулиці. Це приємно. Але я ніяковію, не знаю як поводитись в таких випадках. Від надмірної уваги рятує те, що в повсякденному житті я виглядаю трохи інакше, ніж в образі - ношу окуляри і фарбуюсь не так яскраво. Хоча днями в магазині до мене підійшов маленький хлопчик і сказав, що я дуже схожа на Бабу Доцьку в молодості. Я засоромилась і просто обійняла його".

Марина Максимів захоплюється походами в гори. 20 разів підіймалась на Говерлу. "Коли маю хоч один вільний день, обов'язково їду до найближчих полонин чи вершин.

Зараз ви читаєте новину «"Вирішили зняти такий кліп, щоб люди перестали засмічувати планету" - співачка Доцька розповіла про виникнення творчих ідей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути