вівторок, 29 жовтня 2013 20:06

Вінницький губернатор розбереться чому лікарі направляють пацієнтів у приватні клініки
9

Фото: Фото: Тетяна Сарахан

Українці чекають рік на безкоштовне ортопедичне взуття від держави. Про це розповів директор Вінницького протезно-ортопедичного заводу Василь Лисак.

Сьогодні вінницький губернатор 49-річний Іван Мовчан подивився, як роблять протези та ортопедичне взуття. Поцікавився у директора, чому виникають черги аби отримати замовлення.

"У нас є всі можливості, щоб виготовляти взуття та протези. Працівників достатньо, які отримують в середньому 4 тисячі гривень. Матеріали теж є. Лише немає повного фінансування від держави. Ми працюємо на Вінницьку та Чернівецьку області. Але й можемо обслуговувати сусідні регіони, — зауважив Василь Лисак. - Зараз просимо Верховну Раду внести зміни до держбюджету і виділити нам додаткові кошти в розмірі більше трьох мільйонів гривень. Це дасть змогу зменшити чергу".

Зараз на черзі 3800 людей, які мають отримати ортопедичне взуття безкоштовно. У цьому числі півтори тисяч дітей. Вони чекають 4-6 місяців. Лише дітей-інвалідів обслуговують поза чергою. Також максимально швидко отримують вироби люди, які купують взуття. На підприємстві воно коштує близько тисячі гривень.

"За останні роки все більше батьків почали звертатися з проблемою клишоногості та плоскостопості. Кожні 3-4 місяці у малечі змінюється розмір взуття. Відповідно ми маємо забезпечувати двома-трьома парами щороку. А зараз нам навіть не вистачає коштів, щоб зробити кожній дитинці хоча пару взуття" - каже головний інженер Наталія Ватуля, 45 років.

Запитую у губернатора, чому вінницькі лікарі направляють на обстеження, консультації та лікування у приватні клініки.

"Лікарі не повинні цим зловживати. Зроблю висновки і донесу департаменту охорони здоров'я, щоб вони підтримували державу. А це значить купувати якісні вироби на державному підприємстві, де помірні ціни. Крім того наша задача зараз облаштувати ліфт чи підйомник на підприємстві аби люди-інваліди могли нормально піднятись на третій поверх, де вони приміряють вироби. Він вкрай необхідний" – сказав Іван Мовчан.

Зараз ви читаєте новину «Вінницький губернатор розбереться чому лікарі направляють пацієнтів у приватні клініки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути