середа, 17 жовтня 2007 13:08

Винайдено засіб проти інфаркту

Унікальний препарат для захисту людини від інфаркту створений новосибірськими ученими. Засіб вже пройшов доклінічні і клінічні випробування і отримав дозвіл на випуск. Про його унікальність розробники розповіли напередодні, у день працівників фармацевтичної і мікробіологічної промисловості.

Кожна друга смерть на планеті – через  захворювання серця і судин.

Новосибірські учені створили альянс з двох інститутів – цитології генетики і ядерної фізики і Сибірського центру фармакології і біотехнології. У результаті з"явився новий препарат із застосуванням так званої електронно-променевої технології, нанотехнології.

Геннадій Куліпанов, заступник директора Інституту ядерної фізики СО РАН, говорить: "На штучну структуру - 150 нанометрів біополімеру - пришивають якісь ліки нехімічним шляхом, а за допомогою електронного пуску".

Нову пігулку порівнюють з мікрохірургом. Вона знаходить тромб, розщеплює його і виводить. При цьому – ніякої шкоди організму. Препарат не зачіпає здорові тканини, чого не скажеш про інші ліки. Не викликає ускладнень, як його аналоги, не токсичний. Плюс – це пігулки, що дуже зручно.

Андрій Артамонов, член ради директорів Сибірського центру фармакології і біотехнології, заявив: "Це перший у світі пероральний тромболітик – таблетований, який всмоктується шлунково-кишковим трактом".

Устаткування повністю готове до початку серійного випуску нових ліків. Яскравий приклад державного і приватного партнерства. І ще один плюс – на ринку з"явиться російський препарат, що трапляється останнім часом украй рідко.

Учені переконані: нові ліки можуть перевершити за популярністю відомий всім аспірин. А поки вони готують ще одну серію унікальних препаратів. Наприклад, інсулін у пігулках, повідомляє   "Вести.Ру".

Зараз ви читаєте новину «Винайдено засіб проти інфаркту ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути