Ексклюзиви
субота, 10 січня 2009 15:03

Викуп за "Сіріус Стар" скинули на парашуті

Викуп за "Сіріус Стар" скинули на парашуті
Викуп сомалійським піратам, які захопили танкер "Сіріус Стар", був скинутий на парашуті з борту невеликого літака, пише британська газета The Daily Mail.

З борту корабля ВМС США, що знаходиться неподалік від захопленого піратами танкера, 9 січня були зроблені знімки, на яких видно, як пластикова ємність, заповнена готівкою, спускається на парашуті на палубу судна. За неофіційними даними, пірати, які вимагали за танкер до 25 мільйонів доларів, погодилися відпустити судно за викуп в 3 мільйони.

За свідченням очевидців з американського військового корабля, після того, як ємність з готівкою приземлилася на палубі танкера, між піратами виникла бійка. Поки пірати ділили здобич, сильна хвиля змила човен, на якому вони збиралися дістатися до берега. П"ять людей, які знаходилися в човні, загинули, один вважається зниклим без вісти, ще двох вдалося врятувати, розповіли сомалійські джерела, пов"язані з групою піратів, які захопила танкер. Долю викупу вони уточнювати не стали, заявивши лише, що всі пірати залишили борт "Сіріус Стар".

Танкер "Сіріус Стар" з вантажем нафти з Саудівської Аравії був захоплений сомалійськими піратами 15 листопада 2008 року. Танкер, за неофіційними даними, перевозив близько 2 мільйонів барелів нафти. Повідомлялося, що пірати спочатку зажадали за судно 25 мільйонів доларів, а потім знизили суму викупу до 15 мільйонів. 9 січня стало відомо про звільнення танкера. Ніхто з членів екіпажа судна не постраждав, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Викуп за "Сіріус Стар" скинули на парашуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути