середа, 30 травня 2007 15:17

Віктор Суворов: Литвиненка отруїли, щоб Путін залишився на третій термін

Віктор Суворов: Литвиненка отруїли, щоб Путін залишився на третій термін
Віктор Суворов, автор книг про ГРУ і другу світову війну, носій радянських військових секретів і викладач Військової Академії міністерства оборони Великобританії дав інтерв"ю Главреду.

 - Якщо припустити, що в справі Литвиненка винна Росія,  чий це міг бути інтерес?

- Ставимо себе на місце Путіна. Думаю, що йому б хотілося зіскочити, тому що ціни на нафту можуть впасти. Що з Чечнею буде - хто його знає. Корупція Росію душить. Проблем набралося багато. Потрібно йти красиво у момент найвищого успіху, коли всі люблять і президент популярний. Але навколо нього чималий тих, які розуміють, що як тільки він піде - буде переділ власності і всіх постів.

-Хто міг бути зацікавлений в цьому конкретно? Скоріше військові або адміністрація?

- Я не роблю різниці між силовими структурами і адміністрацією. Всі пов"язані. Помилка Путіна полягала в тому, що він сам став заручником системи вертикалі, яку збудував. Раніше губернаторів вибирали. Тепер губернатори знають, що залежать не від народу, а від того, хто господар в Кремлі. Воєдино спеклися інтереси всього керівного класу: "Не йди, батько рідний. Третій термін всі з"їдять, бог з нею з Конституцією". Тому потрібно зробити ситуацію, коли рильце у нього буде в полонії.

- Чому тепер він не зможе піти?

- Його помазали кров"ю. Допустимо, він зіскочив. Приїжджає на захід. Гроші є - футбольний клуб собі купити, яхту, і розслаблятися. А йому керівний клас говорить: не можна піти, тому що ти - нехороша людина. Руку тобі подавати не будуть, тому що бояться заразитися полонієм. Тобто зробити Путіна невиїзним!
Якщо не вистачить одного вбивства, одного скандалу - додадуть ще. У такому разі мені здається, що його штовхають на 3 термін і говорять: "Виходу тобі немає. Твоє місце - за Кремлівською стіною". 
Зараз ви читаєте новину «Віктор Суворов: Литвиненка отруїли, щоб Путін залишився на третій термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути