Ексклюзиви
середа, 20 червня 2007 19:04

Військовим США роздадуть гральні карти з зображенням пам"ятників Іраку

Пентагон ініціював випуск гральних карт з зображенням іракських пам"ятників для американських військовослужбовців в Іраку, щоб не допустити руйнування культурно-історичної спадщини країни.

За задумом Пентагону, 40 тисяч нових колод (у розрахунку по одній на чотирьох військових) повинні запобігти перетворенню рідкісних пам"ятників і визначних пам"яток на "поля битв".

Окрім ілюстрацій, на картах розміщені коментарі у вигляді звернень до гравців. Так, на п"ятірці треф написано: "Об"їжджати довкруги, а не їхати по археологічних розкопках"; на іншій карті мовиться: "Цей пам"ятник пережив 17 століть. Чи переживе він вас?".

Проблема збереження пам"ятників культури в Іраку виникла ще в 2003 році, коли руїнам стародавнього Вавілона, розташованим на території сучасного Іраку в 88 кілометрах від Багдада, булу завдано великої шкоди, оскільки підрозділи США стали використовувати це місце як вертолітний майданчик і табір для розміщення двох тисяч військових, відзначає видання.

США вже видали колоди з фотографіями іракських високопоставлених чиновників, оголошених в розшук, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Військовим США роздадуть гральні карти з зображенням пам"ятників Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути