Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2007 15:43

Військових роботів позбавили права вбивати людей

Дослідницький Центр ВМФ США опублікував концепцію використання бойових роботів. На відміну від попередніх документів такого роду, які готуються з 1960-х років, в цьому вперше запропонований кардинально новий принцип: машини повинні знищувати тільки інші машини.

У документі, який називається "Концепція Операцій Озброєних Автономних Систем" підкреслюється, що в нинішніх умовах головним завданням армій є не "виграш війни", а "виграш миру". У цих умовах украй небезпечно використовувати бойову техніку, яка апріорі небезпечна для мирного населення. Знищення мирних жителів в ході легітимних військових операцій є практично неминучим. Небезпека вбивства безневинних зростає у випадку, якщо в бій йдуть бойові роботи, не здатні відрізнити, наприклад, бойовика з вибуховим пристроєм в руці від жінки з відром.

Тому, автори концепції пропонують спочатку настроювати роботів на боротьбу не з носіями зброї, а з самою зброєю. Наприклад, при появі супротивника, озброєного автоматом, робот повинен цілитися не в людину, а в автомат. Якщо при цьому буде убитий або поранений ворожий солдат або інсургенція, подібні огріхи можна буде розцінювати, як помилку, повідомляє Washington Profile.  
Зараз ви читаєте новину «Військових роботів позбавили права вбивати людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути