середа, 19 серпня 2009 18:36

Військові літаки також візьмуть участь у параді

Військові літаки також візьмуть участь у параді

Кабінет міністрів ухвалив остаточне рішення про участь військової авіації в параді до Дня Незалежності, не дивлячись на категоричні заперечення прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це повідомило джерело в уряді. За його інформацією, передбачається, що в параді візьмуть участь 35 одиниць авіаційної техніки, зокрема 8 гелікоптерів, три цивільні літаки, три транспортні літаки - "Мрія", "Руслан" і Ан-148, а також військова авіаційна техніка, зокрема бомбардувальники і винищувачі.

Джерело в Міністерстві оборони уточнило, що до параду готується 49 одиниць авіації, з них 14 - резервні. До льотного складу включені льотчики першого, другого класів, що мають по 400-450 годин нальоту.

"Цей демонстраційний політ дуже складний, оскільки задіяні групи управління військовими і цивільними польотами. Крім того, всі літаки летять на різних висотах і з різною швидкістю. Потрібна дуже чітка взаємодія", - підкреслив співрозмовник.

Нагадаємо, у військовому параді, який відбудеться в центрі Києва 24 серпня на честь Дня Незалежності України, братимуть участь більше 3,5 тисяч військовослужбовців.

Глядачам також продемонструють один новий танк "Оплот", один зенітно-ракетний комплекс "Оса", броньовану машину "Козак" та інші зразки техніки.

Парад обійдеться бюджету приблизно в 70 мільйонів гривень.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Військові літаки також візьмуть участь у параді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути