вівторок, 11 серпня 2009 16:33

Виходить в світ книжка про найбільшого американського афериста (ФОТО)

 

Перша книга про "шахрая століття" Бернарда Медоффа, який створив безпрецедентну фінансову піраміду майже на 65 мільярдів доларів, виходить у вівторок в США.

"Дуже добре, щоб було правдою, або історія зльоту та падіння Бернарда Медоффа" написана кореспондентом фінансового журналу Barron"s Ерін Арведланд, яка ще в 2001 році публічно засумнівалася в незвичайно високій прибутковості - близько 20%, яку високопоставлений шахрай пропонував інвесторам.

У інтерв"ю репортерові Barron"s Медофф не пояснив джерела надпривабливих дивідендів, що стало темою проблемної публікації під заголовком "Не питай і не говори" за сім років до скандального викриття.

У книзі Арведланд стверджує, що Медофф створив свою "піраміду століття" не сам і його лондонський офіс цілком міг скласти уявлення про дійсний бізнес свого патрона. Більш того, автор вважає, що банк JPMorgan Chase, що управляв рахунками Медоффа, вже у вересні 2008 року міг мати в своєму розпорядженні дані про характер діяльності шахрая.

Нагадаємо, що засновник і колишній глава фондової біржі Nasdaq 71-річний Медофф в червні засуджений до 150 років в"язниці. Він раніше зізнався в суді, що протягом 20 років одурював інвесторів і регуляторів, що не здійснював жодних операцій, а просто перераховував всі кошти на свій банківський рахунок, видаючи з нього гроші на вимогу клієнтів у вигляді "прибутку".

У списку обдурених вкладників виявились не тільки найзаможніші громадяни США і знаменитості, але і найбільші світові банки - BNP Paribas, HSBC, Credit Agricole, Societe Generale, Natixis, Nomura, Royal Bank of Scotland, UniCredit, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Виходить в світ книжка про найбільшого американського афериста (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути