Ексклюзиви
середа, 09 лютого 2011 08:42

Відсьогодні українці можуть їздити до Ізраїлю без віз

Відсьогодні українці можуть їздити до Ізраїлю без віз

Угода між Україною та Ізраїлем про скасування візового режиму для короткострокових поїздок громадян набуває чинності в середу, 9 лютого, нагадують в українському МЗС.

"9 лютого цього року набуває чинності безвізовий режим між Україною та Ізраїлем на виконання угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Ізраїлю щодо скасування візового режиму для осіб, які користуються паспортами громадянина або службовими паспортами України та Ізраїлю", - сказав прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

Таким чином, громадяни України та Ізраїлю можуть в'їжджати на територію іншої держави, проїжджати через неї або перебувати на ній без отримання візи протягом 90 днів упродовж періоду в 180 днів.

Міжурядову угоду про скасування віз між Україною та Ізраїлем для короткострокових поїздок громадян підписали в липні 2010 року глави МЗС двох країн.

Очікується, що перехід на безвізовий режим з Україною дасть змогу підняти приплив українських туристів до Ізраїлю до 200 тисяч людей на рік.

Україна - друга країна після Росії з числа пострадянських країн, яка отримала безвізовий режим з Ізраїлем.

З вересня 2008 року росіянам для туристичних і приватних поїздок в Ізраїль і ізраїльським громадянам, які прямують до Росії, не потрібно звертатися за візами. Росіянам на кордоні досить представити закордонний паспорт, термін дії якого закінчується не раніше, ніж через шість місяців.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Відсьогодні українці можуть їздити до Ізраїлю без віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути