неділя, 26 березня 2017 15:50

Відповідальність за Балаклію має нести керівництво антитерористичної операції - експерт

Відповідальність за Балаклію має нести керівництво антитерористичної операції - експерт
Дмитро Снєгірьов: "Жодних висновків із цієї ситуації влада не зробить". Фото:zik.ua

Відповідальність за події в АТО має нести керівництво антитерористичної операції. Але цього не станеться. Провину можуть покласти на якогось дрібного чиновника. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Дмитро Снєгірьов, військовий експерт.

Жодних висновків із цієї ситуації влада не зробить. Третій рік йде війна, а ми тільки зараз маємо розпорядження про надмірну охорону артскладів. Повторюється те, що було Сватовому рік тому. Цього разу теж знайдуть дрібних чиновників, на яких скинуть провину. Складається враження, що з цієї ситуації певні люди візьмуть користь. Ті, що відповідатимуть за відновлення інфраструктури міста і відмиють на цьому мільйони, - говорить Дмитро Снєгірьов.

Хто має взяти відповідальність за вибухи в Балаклії?

Правоохоронці називають це диверсією. Тому відповідальність має нести керівництво антитерористичної операції. Вони допустили таке на мирній території. Це службова недбалість. Не треба спихати вину на Нацгварію чи прикордонників.

Підпали могли зробити й інші люди, які мають стосунок до розкрадання майна. Часто артсклади оббирають до нитки. Може комусь треба було сховати сліди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися нові фото страшних руйнацій в Балаклії

Артсклад в Балаклії - найбільший в Україні. Ми втратили через вибухи?

На початку війни його варто було б перевезти в інший регіон. Це об'єкт підвищеного ризику. Харківщина знаходиться по сусідству із бойовиками. Тому лишати таку кількість зброї перед носом ворога - халатність.

В Україні немає свого патронного заводу. Живемо на купованих. Це вигідно тому, хто їх купує і перепродує. Тому будувати завод не будуть. Хоча навіть країнах третього світу найперше, що роблять в умовах війни, - зводять патронний завод.

Як мають охорон6ятися такі об'єкти?

Повинні бути забезпечені державною охороною - спецпризначенцями з відповідною зброєю і обладнанням. На території - відеоспостереження. Де були квадрокоптери, коли над складами літав безпілотник? Питання до дисципліни на об'єкті. Може працівники були п'яні або взагалі не знають, як вести себе в подібних ситуації. В умах війни варто зробити окрему структуру, яка б охороняла заклади підвищеної техногенної небезпеки.


У ніч на 23 березня у місті Балаклія Харківської області на військовій базі вибухнув найбільший в Україні арсенал зброї. У військовій прокуратурі основною версією події назвали диверсію. Із міста та прилеглих територій евакуювали близько 20 тис.громадян.

Зараз ви читаєте новину «Відповідальність за Балаклію має нести керівництво антитерористичної операції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути