пʼятниця, 27 листопада 2009 15:24

Відомий фокусник вчив ЦРУ отруювати жертв

Відомий фокусник вчив ЦРУ отруювати жертв

У п"ятдесятих роках XX століття Центральне розвідувальне управління США користувалося послугами відомого фокусника, пише The Daily Telegraph. Поради Джона Малхолланда, ілюзіоніста і редактора журналу для фокусників "Сфінкс", лягли в основу "Офіційного керівництва ЦРУ з шахрайства і махлювання", опублікованого в Америці в листопаді 2009.

Якщо вірити написаному, Малхолланду заплатили 3 тисячі доларів (значна сума на ті часи) за поради щодо непомітного отруєння жертв, секретних способів подачі сигналів зав"язуванням взуттєвих шнурків особливими вузлами і методики "непомітного заховання доказів жінками". Втім, колишній директор ЦРУ Джон Маклафлін, який написав передмову до книги, відзначає, що йому невідомо, щоб хтось з агентів користувався в роботі описаними прийомами.

Керівництво складене військовим істориком і фахівцем зі шпигунської техніки Кітом Мелтоном і колишнім главою відділу техзабезпечення ЦРУ Бобом Уоллесом. За словами авторів в основу книги ліг єдиний звіт Малхолланда, що уцілів після знищення в 1973 році документів скандального проекту ЦРУ MK-ULTRA.

Під цією кодовою назвою приховувалась програма з маніпулювання свідомістю і допитів із застосуванням психотропних препаратів. Вона була запущена ЦРУ на початку п"ятидесятих років XX століття і припускала використання громадян країни як піддослідних без їхнього відома. Зокрема, саме в рамках проекту MK-ULTRA пройшли перші випробування дії ЛСД на людях.

Велика частина матеріалів, отриманих під час досліджень, була знищена в 1973 році за наказом тодішнього директора Управління Річарда Хелмса. Проте, це не врятувало ЦРУ від скандалу, що почався з публікації в New York Times в грудні 1974 року, де журналісти вперше публічно звинуватили розвідку в проведенні незаконних експериментів над громадянами США. У 1976 році досліди над людьми без їхньої письмової згоди були заборонені офіційним указом президента форда, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Відомий фокусник вчив ЦРУ отруювати жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути