середа, 04 жовтня 2006 10:58

США витрачають на розвідку $44 мільярда в рік

Сукупний річний бюджет розвідувальних служб США складає $44 млрд, що приблизно на $18 млрд більше, ніж в 1998 році, показують дані комітету з розвідки Палати представників Конгресу США.

На сьогоднішній день у США діють 16 розвідувальних служб. Бюджети і чисельність більшості з них засекречені. Згідно даним дослідницького центру American Empire Project, річний бюджет ЦРУ складає $5 млрд, а чисельність цієї структури - 16 тисяч чоловік. У той же час Агентство національної безпеки (займається зломом кодів і перехопленням різних повідомлень) витрачає в рік $6-8 млрд, Національний розвідувальний офіс (супутникова розвідка) - близько $7 млрд, Національне геодезичне розвідувальне агентство - $3 млрд, Військова розвідка - $1 млрд. Де-факто приблизно 80-85% розвідувального бюджету США контролюють структури Пентагону.

При цьому загальні військові витрати Сполучених Штатів приблизно вдесятеро більші витрат на розвідку. Бюджет Пентагону на 2007 фінансовий рік, що починається в США 1 жовтня, затверджений Сенатом в рекордному розмірі $448 мільярдів. Об"єм додаткових асигнувань на іракську та афганську кампанії - $70 мільярдів.

Затверджені витрати на $19 мільярдів вищі, ніж оборонні витрати поточного 2006 року, але на $4 мільярда нижче, ніж запрошував президент Буш у конгресу на майбутній рік.

Бюджет міністерства оборони США на 2007 рік передбачає, зокрема, асигнування $86 мільярдів на виплату грошового постачання військовослужбовцем, $120 мільярдів - на проведення військових операцій, ремонт і утримання військової техніки, $81 мільярд - на придбання нових озброєнь і $76 мільярдів - на проведення науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «США витрачають на розвідку $44 мільярда в рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути