Ексклюзиви
пʼятниця, 14 січня 2022 17:45

Відмивали гроші на бронетехніці: викрили схему столичних чиновників
5

Контррозвідка СБУ ліквідувала в Києві схему закупівлі неякісного обладнання для виготовлення комплектуючих до української бронетанкової техніки.

Злочинна схема працювала з 2019 року, повідомляє пресцентр СБУ.

"За попередніми оцінками, викриття оборудки дозволило зберегти ефективність промислового виробництва вітчизняного озброєння і запобігти бюджетним збиткам на десятки мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Чиновник одного з оборонних підприємств і двоє представників столичної комерційної структури налагодили механізм незаконного одержання грошей на закупівлі деталей для виготовлення металевих конструкцій на бронетанковому заводі. Посадовець держпідприємства сприяв укладенню договору з представниками афілійованої фірми на закупівлю запчастин.

Замість сертифікованого обладнання ділки придбали продукцію сумнівної якості одного зі східноазійських виробників за штучно завищеними цінами. Учасники оборудки вносили недостовірні відомості до звітної документації. Отримані прибутки виводили у тінь через підконтрольну комерційну структуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики вимагали хабарі з ветеранів війни на Донбасі

Фото: ssu.gov.ua

Під час слідчих дій на держпідприємстві, в офісах та за місцями проживання організаторів схеми у Києві та Житомирі правоохоронці виявили документи та печатки, які ділки використовували у протиправній діяльності.

Трьом організаторам угруповання повідомили про підозру. Наразі вирішують питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Кіберспеціалісти СБУ викрили групу вітчизняних компаній, які незаконно продавали російське програмне забезпечення. Зловмисники встигли продати понад 100 програмних продуктів для державних структур.

Зараз ви читаєте новину «Відмивали гроші на бронетехніці: викрили схему столичних чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути