пʼятниця, 09 червня 2017 09:16

Віддалена робота стає популярною серед українців

Віддалена робота стає популярною серед українців
Українцям набридло сидіти в офісах, вони почали більше працювати віддалено. Фото: dpchas

Українцям набридло сидіти в офісах. Вони почали більше працювати віддалено.

Торік кількість зареєстрованих фахівців, які шукають роботу віддалено, зросла майже втричі. Такі дані Freelancehunt.

На початок 2017 року фрілансерів на цьому майданчику було майже 200 тис.

Тенденція зростання зберігається.

Така ситуація і в Європі. Там з 2000-го по 2010 рік кількість фрілансерів зросла на 82%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали одну з найдефіцитніших професій в Україні

"Серед стримувальних факторів у переході на фріланс для шукачів - непостійний заробіток і відсутність гарантії оплати праці. Також "білих комірців" зупиняє відсутність можливостей побудувати хорошу кар'єру і переймати досвід колег під час живого спілкування", - говорить фахівець експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна Катерина Криворученко.

У багатьох випадках українці, у яких вже є робота, готові розглядати фріланс як можливість додаткового заробітку. Таких людей, за даними експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter, 52%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонт на мільйон за один день зробили у столичному дитсадку

Найпопулярніша віддалена робота серед IT-фахівців. На сайті Work.ua таких вакансій 1124.

Усього майже 4,5 тис. пропозицій для тих, хто хотів би працювати віддалено. Це більше на 5% від усієї кількості активних вакансій на сайті. Про це повідомляє segodnya.

Підприємства готові брати на віддалену роботу не тільки IT-фахівців. Серед лідерів - менеджери з продажу, маркетологи, журналісти, піарники, рекламісти, вчителі, оператори call-центрів, диспетчери, копірайтери, ріелтори. Можливість попрацювати з дому є також у дизайнерів, бухгалтерів, кадровиків і тестувальників комп'ютерних ігор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українці ставляться до сезонних робіт - опитування

"У сегменті віддаленої роботи переважають програмісти і розробники - 70 відстоків пропозицій, а 30 припадає на різноманітні вакансії у сфері фінансів, управління проектами, онлайн-маркетингу", - говорить регіональний менеджер Сrossover Сінан Ата.

Дистанційна робота вигідна для роботодавців. Це дозволяє знімати офіс менших розмірів, економити на електриці, оргтехніки і канцелярії. Така організація роботи дає можливість обійти деякі нюанси працевлаштування і уникнути оподаткування, якщо працівник не оформлений офіційно.

"Навіть при оформленні всіх необхідних паперів деякі роботодавці платять працівникам на аутсорсі менше, адже немає впевненості, що вони працюють тільки на одного роботодавця. Це зменшує фактор контролю. Розширення географії працевлаштування може сприяти зниженню витрат", - каже СЕО-спеціаліст Befind&North - Ukraine Костянтин Рудницький.

Віддалена робота або робота вдома - форма зайнятості, коли роботодавець і найманий працівник знаходяться на значній відстані один від одного, передаючи й отримуючи технічне завдання, результати праці й оплату за допомогою сучасних засобів зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Віддалена робота стає популярною серед українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути