Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2008 09:27

Від передозування кокаїну помер легендарний співак Айк Тернер

Причиною смерті легендарного соул-співака Айка Тернера стало передозування кокаїну, повідомив патологоанатом Сан-Дієго. 76-річних Тернера знайшли мертвим 12 грудня в будинку в Сан-маркосе, поряд з Сан-дієго. Він страждав кокаїновою залежністю впродовж 30 років. За словами патологоанатома, аутопсія показала, що в смерті Тернера не останню роль зіграли серцево-судинні захворювання, якими він страждав, а також емфізема, пише The New York Times.

Тернер вважався одним з батьків-засновників такого музичного напряму як рок-музика. Проте постійні проблеми із законом і скандальний брак з R&B-співачкою Тіною Тернер відсунули на дальній план його творчі досягнення.

Проте, вважається, що композиція Rocket 88, записана разом з Kings of Rhythm, змінила  рок-н-рол і стала першим рок-хітом в історії. Айк Тернер був найбільш популярний в 1960-ті роки минулого століття. Він увійшов до так званого Залу слави рок-н-ролу. Айк був також відомий, як віртуозний гітарист і піаніст.

У 1956 році в одному з нічних клубів Тернер познайомився з Анною-Мей Баллок, якій призначено було ввійти до історії музики під ім"ям Тіна Тернер. Айк запросив дівчину в свою групу бэк-вокалісткою. Після одруження з Айком у 1959 році з"явився дует - Ike & Tina Turner, який був дуже популярний. Сімейна пара спільно створила декілька музичних хітів, серед яких "Все вийде чудово", "Божевільний в любові". У 1972 році подружжя Тернерів отримало Grammy за кавер-версію пісні Proud Mary.

У 1975 році під час спільного туру Тіна пішла від Айка, і почала самостійне життя. Кар"єра Тіни Тернер як сольного виконавця почалася тільки в 1983 році. Пізніше Тіна Тернер звинувачувала свого колишнього чоловіка в тому, що в шлюбі він жорстоко з нею поводився. Айк заперечував усі звинувачення, а 2001-го заявив, що дуже засмучений тим, що ЗМІ перетворюють його на чудовисько.

Після розлучення з Тіною Айк призвичаївся до наркотиків, які спричинили його розорення і кілька арештів. Тернер не зміг навіть відвідати церемонію, присвячену його входженню в Зал слави рок-н-ролу, тому що був у в"язниці. У 2007 році заслуги Айка Тернера були ще раз підтверджені американською публікою - він отримав музичну нагороду Grammy в номінації "традиційний блюзовий альбом" Risin" with the Blues, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Від передозування кокаїну помер легендарний співак Айк Тернер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути