Ексклюзиви
понеділок, 08 лютого 2021 08:14

Від хурделиці до плюсових температур: які контрасти подарує погода на тижні

Від хурделиці до плюсових температур: які контрасти подарує погода на тижні
В Україні протягом тижня зберігатимуться складні погодні умови. Фото: t.me/KyivCityOfficial

8 лютого в Україні будуть сніг і мороз у більшості областей. В західних, північних та центральних областях значний сніг. На півдні та в Карпатському регіоні сніг з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь. На Закарпатті значний дощ, на дорогах ожеледиця.

Вітер переважно східний, місцями пориви 15-20 м/с. Погода буде морозною. Лише в південних областях та на Прикарпатті вдень 1-6° тепла. На Закарпатті та півдні Одещини вдень 7-12° тепла. Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

У вівторок, 9 лютого, в Україні утримаються складні погодні умови зі снігом і хуртовинами. У центральних, північних та Харківській областях значний сніг. На півдні країни та Закарпатті, у східних та північно-східних областях подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь. На решті території вдень без істотних опадів. Температура упродовж доби у північній частині 5-10° морозу, у західних областях 3-8° морозу. У південній частині вночі від 4° тепла до 1° морозу, вдень 3-8° тепла. На крайньому півдні 9-14° тепла. На решті території вночі 3-8° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві січень встановив 9 температурних рекордів

10 лютого вночі у західній частині, вдень в Україні, крім заходу, сніг та мокрий сніг, на півдні з дощем. На решті території без істотних опадів. Температура у північних, Рівненській, Волинській, Черкаській, Полтавській та Харківській областях вночі 11-16° морозу (на північному сході країни до 20° морозу). Вдень 7-12° морозу. У південній частині та на Закарпатті вночі від 2° тепла до 3° морозу, вдень 1-6° тепла. На решті території впродовж доби 3-8° морозу.

11 лютого в Україні очікується сніг, у західних та північних областях часом значний сніг, на Закарпатті з дощем. Температура повітря від 1 тепла до 12 морозу, на Сумщині та Чернігівщині 15-20° морозу.

12 лютого очікується помірний сніг. Температура упродовж доби в західних областях 10-16°, в Карпатах до 20° морозу, у північних та Вінницькій областях 7-12° морозу, у південно-східних областях 0-5° тепла, на решті території 2-8° морозу.

У столичному регіоні 8 лютого очікуються складні погодні умови. Значний сніг і на дорогах ожеледиця. Вітер східний, 7-12 м/с, вдень пориви 15-18 м/с. Температура у Києві вдень 7-9° морозу; по області - 5-10° морозу.

9 лютого в Києві вночі складні погодні умови. Значний сніг, місцями хуртовина; вдень без істотних опадів. 10 лютого вночі без істотних опадів, вдень сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер переважно північно-східний, 7-12 м/с, 9 лютого місцями пориви 15-20 м/с. Температура 9 лютого упродовж доби 5-10° морозу, 10 лютого вночі 11-16°, вдень 7-12° морозу.

11 лютого у Києві вночі без істотних опадів, вдень значний сніг; температура вночі 10-15°, вдень 5-10° морозу. 12 лютого помірний сніг; температура упродовж доби 7-12° морозу.

У селі Гайдари Харківської області бабак Тимко III спрогнозував прихід весни в Україну. Каже, весна вже настає. Буде рання, але це не значить, що за тиждень-два, треба трохи почекати, через 6 тижнів буде тепло. З будиночка чотирилапого провісника дістала Надія Токарська.

Зараз ви читаєте новину «Від хурделиці до плюсових температур: які контрасти подарує погода на тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути