вівторок, 02 лютого 2021 16:57

Бабак Тимко передбачив ранню весну і порадив запастися витримкою
7

У селі Гайдари Харківської області бабак Тимко III спрогнозував прихід весни в Україну. З будиночка чотирилапого провісника дістала Надія Токарська.

Вона донька хранителя традиції Дня бабака і начальника біостанції Віктора Токарського, який 2020 року помер, пише "Суспільне".

Фото: "Суспільне Харків"

"Каже (бабак. - Gazeta.ua), весна вже настає. Буде рання, але це не значить, що за тиждень-два, треба трохи почекати, через 6 тижнів буде тепло", — сказала Токарська.

З огляду на пандемію, тварині запропонували поділитися "рецептами" зміцнення імунітету. Для цього встановили різні речі: порожню місткість з написом "вакцина", часник, фрукти зі спортивними снарядами, космічний апарат з написом "на Марс" та іграшка у вигляді Ждуна з написом "витримка".

Тимкові дали 3 спроби. Спершу він побіг до спортивних снарядів з фруктами, а потім двічі обрав Ждуна із символічним написом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дощі замінять хуртовини: коли і де очікувати потепління до +12°С

Традиція будити бабака для передбачення настання весни в Україні зародилася нещодавно. День бабака – це національне свято США, яке щороку відзначають 2 лютого. Цей день святкують і в селі Гайдари. Крім віщування погоди, ініціатори заходу пропонують бабаку зробити прогнози на різні актуальні теми. Так, 2017 року Тимко II "передбачив" безвіз.

Зараз ви читаєте новину «Бабак Тимко передбачив ранню весну і порадив запастися витримкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути