пʼятниця, 26 червня 2009 15:26

Від чого міг померти Майкл Джексон

Від чого міг померти Майкл Джексон

Навколо здоров"я співака Майкла Джексона давно точилось безліч домислів і чуток. Втім, для цього були свої підстави.

Постійні експерименти із зовнішністю, нав"язлива боязнь інфекцій, захоплення алкоголем і наркотиками і, нарешті, поява на публіці в інвалідному кріслі - все це стало благодатним ґрунтом для сотні чуток навколо здоров"я Майкла Джексона. Журналісти і біографи вже неодноразово ставили королю поп-музики смертельні діагнози, але публіка слабо реагувала на численні домисли. Джексон став справжнім стовпом, і в те, що він піде, мало хто вірив.

25 червня 2009-го Майкл Джексон помер від зупинки серця. Причина смерті артиста поки не встановлена і стане відома тільки після розтину. Ось найсенсаційніші діагнози, які приписували співакові за життя. Можливо, одна з цих версій опинилася близька до істини.

Залежність від антидепресантів

По молодості співак вже мав проблеми з наркотиками - юного Джексона часто бачили в скандально знаменитому клубі "Студія 54", що прославився, насамперед, дикими оргіями і зоряними клієнтами.

Коли з клубним життям було покінчено, Джексон перейшов на м"якші засоби, зокрема, антидепресанти. Як стверджують його біографи, співак з дитинства страждав від відчуття самоти і покинутості, через те, що батьки приділяли більше уваги його численними братам і сестрам. Та і сольна кар"єра з молодих нігтів не сприяла нормальному психологічному розвитку дитини. В результаті Джексон був в постійній депресії і був вимушений приймати лікарські препарати. Залежність могла посилитися у зв"язку зі скандалом, що вибухнув після звинувачень Джексона в педофілії і подальшими фінансовими проблемами: Джексон накопичив стільки боргів, що ледь не розстався зі своїм улюбленим дітищем - маєтком "Неверленд".

Стафілококова інфекція

У лютому цього року американські папараці зловили співака на вході в приватну клініку. Обличчя Джексона як завжди покривала маска, але на відкритих ділянках шкіри виднілися виразки і припухлості. На основі фото і якоїсь інсайдерської інформації (знову ж таки від нерозкритого джерела) англійський таблоїд "Сан" припустив, що співак заразився метицилін-резистентним золотистим стафілококом (МРЗС). Це небезпечна інфекція, у важкій формі здатна буквально вражати людську плоть, вражаючи в основному шкірний покрив. МРЗС не реагує на лікування антибіотиками і призводить до смерті пацієнта в 31% випадків. Як стверджувало видання, Джексон міг підхопити бактерію під час однієї з численних пластичних операцій.

Залежність від болезаспокійливих

Британська оглядачка Елісон Босхоф вважає, що причиною зупинки серця співака могло стати передозування болезаспокійливими. Як стверджує журналістка, джерело, яке побажало залишитись неназваним, повідомило, що співак страждає від сильних хронічних болів в спині, які, до речі, і могли загнати його в інвалідну коляску.

- Через хвору спину він і вживає ліки, але просте лікування явно перетворилося на залежність, - повідомило джерело.

Один з родичів Джексона також нібито розповів Босхоф, що співак не перший день "не міг вийти з наркотичного ступору".

Емфізема легенів і кишкова кровотеча

Трохи раніше, в грудні 2008-го, прихильники співака були вражені його появою на публіці в практично безпорадному стані. Джексон був настільки слабкий, що не просто пересувався в інвалідному кріслі - він насилу піднімав руку, щоб поправити маску на обличчі. Коментуючи стан Джексона, один з його біографів Ян Хальперін заявив, що співак хворий на емфізему і потребує пересадки легенів.

- Він також страждає від хронічної шлунково-кишкової кровотечі. Кровотеча - це найбільша проблема. Це може убити його, - написав Хальперін в своїй книзі.

За версією Хальперіна, причиною стану Джексона є серйозне генетичне захворювання - дефіцит альфа-1-антитрипсину. Хвороба вже засліпила співака на одне око - і далі буде тільки гірше. Через декілька днів, прес-служба Джексона спростувала інформацію Хальперіна і назвала його книгу "повністю сфабрикованою".

Хронічне захворювання печінки

У 2007-му американська телекомпанія "Фок Ньюз" заявила, що родичі Джексона буквально в паніці від його стану. Нібито батьки і сестра співака Джанет неодноразово дзвонили в службу порятунку, тому що Джексона рвало кров"ю. Причина - у важкому ураженні печінки, викликаному зловживанням алкоголем. Крім того, вже тоді співакові приписували пристрасть до болезаспокійливих, тим часом більшість з цих препаратів дають серйозне навантаження на печінку і разом зі спиртним уживатися не повинні.

Інформація "Фокс Ньюз" не була ані підтверджена, ані спростована. Відповідь, проте, не змусила на себе чекати: частина ЗМІ припустили, що родичі Джексона не стільки турбуються про його здоров"я, скільки хочуть накласти руки на його капітал, а для цього намагаються домогтись визнання його недієздатності.

Запалення легенів

Весною того ж року у прихильників Джексона з"явилася інша причина для занепокоєння - інформаційні агентства повідомили, що співак госпіталізований з важкою формою грипу. Симптоми настільки сильні, що лікарі бояться ускладнень і навіть розвитку запалення легенів, повідомляли ЗМІ.

Проте представники Джексона поспішили заспокоїти фанатів, заявивши, що король просто покашлює. Він дійсно підхопив грип під час поїздки до Японії, проте справа далеко не така серйозна, як розписують журналісти.

Рак шкіри

Проблеми зі шкірою співака породили, мабуть, найбільшу кількість чуток і версій. Окрім МРЗС, Джексону періодично приписували рак шкіри, проте прес-служба співака невпинно і найлютіше спростовувала ці припущення.

У 1993-му Джексон сам на якийсь час припинив будь-які спекуляції на цій темі, оголосивши, що він давно хворий на вітиліго - захворювання, що проявляється втратою пігментації шкірного покриву. Проте через роки журналісти знову повернулися до своїх припущень: у травні 2009-го американські таблоїди нібито роздобули коментарі "з найближчого оточення співака" і написали, що діагноз "рак" підтверджений.

- Тести показали ракові плями на шкірі його тіла. Також лікарі знайшли "передракові" клітини на його обличчі, - передавала одна з газет слова джерела. Втім, згідно з тим же виданням, хвороба була виявлена на ранній стадії, тому добре реагувала на лікування.

За матеріалами "Аргументы и факты"

Зараз ви читаєте новину «Від чого міг померти Майкл Джексон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути