понеділок, 16 лютого 2009 16:35

Верблюдів, яких не пускали в Україну, затримали на кордоні Румунії

Верблюдів, яких не пускали в Україну, затримали на кордоні Румунії

Румунські прикордонники другий день через проблеми з документами не пропускають з Молдови вантажівку з калмицькими верблюдами, один з яких помер під час минулої двотижневої затримки на російсько-українському кордоні, повідомив представник власника тварини болгарської фірми Стефані-АРТ.

"Другий день на кордоні верблюди сидять, тому що румуни хочуть, щоб усі документи перевели румунською. Нічого не говорять про те, коли пропустять. Запитують чому сертифікат зроблений 15 днів тому, чому вантажівка не російська, і не пропускають", - сказало джерело .

Він уточнив, що в одного з верблюдів, якого під час затримки на російсько-українському кордоні помилково прийняли за померлого, виявили рану на нозі. Його необхідно терміново доставити до Болгарії для лікування.

Інформацію про затримку вантажівки з верблюдами підтвердила Терба.

"Верблюди прибули на кордон в суботу. Їх не пропустили, так як виникли проблеми з сертифікатом. Сертифікат не перекладено румунською, англійською чи будь-якою іншою мовою, яка використовується на цій території. Він написаний українською мовою. Ми вже обговорили це питання з болгарськими колегами і дійшли згоди, що, як тільки сертифікат буде перекладено, верблюди зможуть перетнути кордон ", - сказала вона.

Як повідомлялося, вантажівка з 20 верблюдами з Калмикії, яка направлялася у цирки Болгарії, 31 січня приїхала на пункт пропуску Матвєєв Курган у Ростовській області. Місцеві митники, перевіривши документи та оформивши живий вантаж, дозволили його вивезення з Росії. Однак Україна не впустила верблюдів, пославшись на заборону транзиту тварин у зв"язку з епідемією африканської чуми свиней.

На сьомий день перебування у кузові вантажівки один верблюд помер. Того ж дня Україна дозволила перевезення тварин через свою територію, але тільки в спеціально обладнаному транспорті.

12 лютого тварини перетнули кордон і прямують через Україну, Молдову і Румунію до Болгарії, куди повинні були прибути в неділю.

За матеріалами РИА Новости, Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Верблюдів, яких не пускали в Україну, затримали на кордоні Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути