вівторок, 10 лютого 2009 15:02

Калмикських верблюдів повезуть в обхід України

Калмикських верблюдів повезуть в обхід України
Верблюди, відправлені з Калмикії до Болгарії, але в кінці січня затримані на російсько-українському кордоні, в найближчу добу повинні продовжити шлях, навіть якщо Україна не дозволить транзит по своїй території.

"Ймовірно, дві спеціально обладнаних вантажівки повинні прибути за верблюдами в середу. Планується завантажити на автомобілі тварин і відправити їх транзитом до Болгарії", - повідомили в прес-службі Прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області.

За словами співбесідника, в даний час розглядаються різні шляхи доставки верблюдів одержувачеві.

"У випадку, якщо до прибуття за тваринами транспорту українська сторона підготує дозвіл на їх транзит по своїй території, верблюди будуть направлені через пункт пропуску "Успенська". Якщо дозвіл дано не буде, всі 19 верблюдів можуть бути відправлені в обхід України, найімовірніше, через Білорусь", - відзначили в прес-службі.

З Калмикії до Болгарії спочатку були відправлені 20 верблюдів, проте після того, як тварини опинилися надовго замкнуті у вантажівці на пункті пропуску "Матвєєв Курган", одне з них здохло.

Представник управління Россільгоспнагляду по Ростовській області повідомив, що причину загибелі одного з 20 верблюдів планується встановити до кінця тижня. "В даний час фахівцями відібраний патологічний матеріал для дослідження, туша тварини відправлена на утилізацію", - додав співбесідник агентства.

31 січня таганрозькі митники оформили вивіз 20 верблюдів, що перевозилися з Калмикії до Болгарії, проте українська сторона не дозволила в"їзд на свою територію через епідемію африканської чуми свиней в регіонах півдня Росії. Великовантажний транспортний засіб опинився на нейтральній смузі між російським автомобільним пунктом пропуску "Матвєєв Курган" (Ростовська область) і українським "Успенська".

В кінці минулого тижня питання транзиту верблюдів було узгоджене, проте Україна поставила умову - тварини повинні перевозитися спецтранспортом.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Калмикських верблюдів повезуть в обхід України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути