четвер, 19 квітня 2007 11:26

Великобританія може позбавити Березовського статусу біженця

Власті Великобританії оголосили про початок другого, додаткового розслідування щодо закликів російського підприємця Бориса Березовського до скидання влади в Росії, пише в четвер газета The Guardian.

Напередодні агентство з прикордонних і імміграційних питань міністерства внутрішніх справ країни почало власну перевірку висловів бізнесмена. Аналогічне розслідування паралельне вже веде Скотланд-ярд.

13 квітня в інтерв"ю The Guardian Березовській заявив, що має намір силою добитися зміни влади в Росії і навіть фінансує своїх прихильників, які готують в країні державний переворот.

Ця заява послужила причиною для порушення нової кримінальної справи проти Березовського за статтею 278 КК РФ (дії, направлені на насильницьке захоплення влади порушуючи Конституцію Російської Федерації). Крім того, Генпрокуратура РФ направила офіційний запит до Лондона з проханням про позбавлення Березовського статусу політичного біженця у Великобританії і його екстрадиції до Росії.

Нагадаємо, що раніше російські правоохоронні органи вже кілька разів зверталися з подібними вимогами до британських колег, проте суд завжди відхиляв запит на екстрадицію Березовського, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Великобританія може позбавити Березовського статусу біженця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути