пʼятниця, 23 квітня 2010 11:42

Велетенська нафтова пляма рухається у бік узбережжя США (ФОТО)
5

За 80 кілометрів від узбережжя американського штату Луїзіана після дводенної пожежі в Мексиканській затоці затонула нафтоплатформа. Подія біля узбережжя штату Луїзіана може призвести до великого витоку нафти.

Потужний вибух на платформі Deepwater Horizon компанії Transocean, на якій велися бурові роботи для BP, стався у вівторок увечері, після чого почалася пожежа, що тривала більше 36 годин. До місця НП були направлені п"ять пожежних кораблів берегової охорони, яким так і не вдалося впоратися з вогнем.

За даними компанії, на платформі у момент виникнення пожежі перебували 126 людей. 115 співробітників бурової установки вдалося урятувати, при цьому 17 з них отримали опіки. Рятувальники продовжують пошуки 11 людей. Як розповіли в береговій охороні, родичів зниклих без вісти вже сповістили про те, що вірогідність знайти їх живими мізерно мала.
У радіусі 8 км навколо місця НП оголосили зону безпеки, рух суден в якій зведений до мінімуму. Через аварію у воду вилилося більше 300 тисяч галонів (більше мільйона літрів) необробленої нафти (сирцю). Екологи побоюються, що наслідки розливу можуть бути дуже важкими, якщо нафтова пляма досягне узбережжя.
Компанія Transocean, штаб-квартира якої розташована в Швейцарському Цузі, найбільший у світі підрядник з буріння океану. На наступний день після появи повідомлень про вибух на Deepwater Horizon акції компанії на Нью-Йоркській фондовій біржі впали в ціні на 2%.
Фото: Reuters

Infox.ru, Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Велетенська нафтова пляма рухається у бік узбережжя США (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути