Ексклюзиви
пʼятниця, 26 січня 2007 13:36

Вдова Ясіра Арафата стверджує, що її чоловіка поховали живим

Суха Арафат, колишня перша леді Палестинської автономії, виступила на цьому тижні із заявою про те, що її чоловік, Ясір Арафат, "клінічно не вмирав, він знаходився в діабетичній комі". Друг її сім"ї Сусан Абу Хусейн сказав, що французькі лікарі вважали "Абу Аммара" (партійне прізвисько Арафата) виліковними. Він стверджує, що навіть через 40 днів коми Арафат міг отямитися. Так само вважають і туніські лікарі, яким довіряє вдова Арафата.

Довгий час Суха Арафат не давала інтерв"ю, не відповідала на телефонні дзвінки і відмовлялася спілкуватися зі сторонніми. Вдова "першого президента Палестини" стверджує, що не хоче "брати участь ні в яких битвах", вона просто хоче, щоб всім була відома правда про те, як помер Арафат.

Фактично з її слів виходить, що палестинський лідер міг вийти з коми, але його відключили від систем життєзабезпечення з відома (або на вимогу) палестинського і французького керівництва. Персональну відповідальність за смерть Арафата Суха покладає на колишнього прем"єр-міністра автономії Ахмеда Курєї і президента Франції Жака Ширака.

Зараз Суха Арафат живе в палаці президента Тунісу Зін Аль-Абідіна Бін Алі, який запропонував їй отримати туніське громадянство, а не бути гостем в його країні. Вона стверджує, що займається виключно вихованням дочки Захви. За її словами, єдиним джерелом її існування є та пенсія, яку вона, нарешті, стала отримувати після довгих переговорів її друзів з владою автономії.

Вдова легендарного "Абу Аммара" перед його смертю заявляла про те, що її чоловіка збираються поховати живцем. Це, а також її небажання допустити палестинських лідерів до Арафата, який був у Франції в комі і відмову відкривати рахунки і капіталовкладення палестинського лідера, викликали негативну реакцію палестинських політиків. Сухе довелося погодитися на розкриття рахунків в обмін на щорічну допомогу в $22 млн.

Діабетична кома - може розвинутися або від нестаці цукру в крові (гіпоглікемічна кома), або від надлишку цукру в крові (гіперглікемічна кома).

При гіпоглікемії кома розвивається гостро, хворий відчуває озноб, голод, тремтіння в тілі, непритомніє, зрідка при цьому бувають недовгі судоми.

Гіперглікемічна розвивається поступово, протягом доби і більше, супроводжується сухістю в роті, хворий багато п"є, якщо в цей час узяти кров на аналіз цукру, то показники підвищені в 2-3 рази. Гіперглікемічна кома розвивається зазвичай у хворих цукровим діабетом. Особливістю коми є те, що окрім повної втрати свідомості, шкіра суха, тепла на дотик, з рота запах яблук або ацетону, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Вдова Ясіра Арафата стверджує, що її чоловіка поховали живим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути