вівторок, 29 травня 2007 17:23

Вчені навчились заживо заморожувати людей

Минулого грудня рятувальники знайшли в горах заморожене тіло 35-річного японського бізнесмена Мітсутаки Ючикоши. Це трапилося через 24 дні після його зникнення. На момент виявлення температура тіла Ючикоши впала до 22°С, пульс майже не промацувався, внутрішні органи не функціонували. Бізнесмена тут же доставили в лікарню, де після недовгого лікування від гіпотермії і втрати крові Ючикоши отямився, а незабаром відчував себе набагато краще.

Незабаром американські учені з Бостона, Пітсбурга і Лос-Анджелеса заявили, що близькі як ніколи до уміння занурювати людину в глибокий сон на строк до декількох місяців.

Команда американських учених винайшла для цього спеціальну суміш з солі і льоду, яка при введенні людині швидко охолоджує кров. Ця плазма стрімко знижує температуру тіла з 37°С до 10°С, сповільнюється метаболізм, і людина впадає в стан, подібний до зимової сплячки. У "замороженому" стані людей необхідно все одно годувати за допомогою внутрішньовенних ін"єкцій і прибирати їх відходи. Волосся і нігті не перестануть рости, і глибокий сон не зупинить старіння. У природі цих проблем уникають лише ведмеді, передає Ytro.ru.

Зараз ви читаєте новину «Вчені навчились заживо заморожувати людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути