Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 09:09

Вбивство Кеннеді замовила американська мафія

 Окружний прокурор Далласа (штат Техас) Крейд Уоткінс вперше оприлюднив на прес-конференції у понеділок раніше невідомі документи, з яких виходить, що вбивство президента США Джона Кеннеді у Далласі  1963 року було здійснене за замовленням і на гроші мафії з Чикаго. Проте він не узяв на себе відповідальність стверджувати, що ці документи справжні.

"Все, що роблю, - це передаю інформацію, яку ми виявили", - сказав журналістам Уоткінс, за словами якого, документи були у 14 великих картонний коробках, що пролежали у сейфі місцевого відділення прокуратури 45 років. Крім документів у сейфі були знайдені інші речі, які мають відношення до розслідування вбивства Кеннеді, зокрема пістолетна кобура з витисненої шкіри і два бронзові кастети, що належали вбивці президента Лі Харві Освальду, додав він.

Уоткинс заявив при цьому, що не знає, чи є оригіналом документ, в якому йдеться про оплату мафією вбивства президента США.

"Я не говорив, що це правда, і я не говорив, що це неправда. Я сказав, що це було в теці в сейфі, який потрібно було оглянути і розкрити разом з усім іншим", - сказав він. "Все, що ми знаємо, - це те, що це викличе спори про те, існувала чи ні змова з метою убити президента", - додав він.

Посилання на причетність мафії міститься у двохсторінковій стенограмі розмови, що відбулася 4 жовтня 1963 року, - за півтора місяці до вбивства Кеннеді - в ресторані "Карусель-клаб" в Далласі між Лі Харві Освальдом, який буде названий потім вбивцею президента, і Джеком Рубі, який потім уб"є арештованого Освальда і помре потім під час відбування терміну за це вбивство.

"Ти сказав, що хлопці в Чикаго хочуть позбавитися від генерального прокурора?", - запитав у Рубі Освальд, маючи на увазі молодшого брата президента Кеннеді Роберта Кеннеді, що займав тоді пост генпрокурора.

"Так, але це не можна зробити без того, щоб у все не влізли федерали", - відповів Рубі, на що Освальд повідомив, що "є спосіб від нього (Роберта Кеннеді) позбавитися, не вбиваючи його".

"Це як?", - запитав Рубі. "Я можу застрелити його брата", - відповів Освальд. "Ти маєш ина увазі президента?", - перепитав Рубі. "Так, президента", - відповів Освальд, який потім отримав інструкції від Рубі про те, як йому потрібно буде діяти.

"Ти повинен бути абсолютно упевнений, що встигнеш втекти", - сказав Рубі, додавши, що "якщо позиція не буде правильною, то краще упустити шанс, чим ризикувати бути спійманим". "Якщо ти втечеш, вони звинуватять у цьому якогось божевільного, комуністів або навіть політику, але ніхто ніколи не повинен знати, звідки гроші для цієї роботи", - додав він.

У відповідь на це Освальд поцікавився: "Звідки гроші?" Піднявши праву руку перед собою і розсунувши пальці, Рубі відповідає: "Ти чув про "чорну руку", про "чорну руку смерті"?" "Мафія?", - перепитав Освальд. "Так, мафія", - відповів Рубі.

Експерти-історики сумніваються в достовірності цієї стенограми.

Куратор присвяченого загибелі Джона Кеннеді музею в Далласі Гері Мак вже виступив із заявою про те, що "записана" в Далласі 4 жовтня розмова між Освальдом і Рубі просто не міг мати місця, оскільки напевно встановлено, що того вечора Освальд був у себе удома в Ірвінг-сіті (штат Техас) з дружиною Мариною і не міг знаходитися в Далласі, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Вбивство Кеннеді замовила американська мафія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути