Ексклюзиви
субота, 16 червня 2018 11:35

Варфоломій зробив заяву щодо помісної церкви в Україні

Варфоломій зробив заяву щодо помісної церкви в Україні
Вселенський патріарх Варфоломій: "Існування розколу не є аргументом, щоб позбавляти увесь народ зв'язків з церковною правдою та канонічністю". Фото: Еспресо.TV

Перед Вселенською Патріархією стоїть зобов'язання повернути народи України та Македонії до істини і канонічних рамок Церкви.

"Існування розколу не є аргументом, щоб позбавляти увесь народ зв'язків з церковною правдою та канонічністю. Чи заперечувати нашу відповідальність перед Богом та історією. Це навпаки стимул для пошуку спасительних та об'єднуючих рішень", - сказав патріарх Варфоломій під час літургії, повідомили у Релігійно-інформаційній службі України.

За словами Вселенського патріарха, народи України та Македонії потрібно повернути до канонічного порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни воюють по всіх фронтах проти автокефалії України - Філарет

"Коли Церква-Мати шукає шляхи спасіння наших братів з України та Скоп'є, вона виконує свій апостольський обов'язок. Наш обов'язок та відповідальність є привести ці народи назад до церковної правди. Те, що посідає Вселенський Патріархат, він посідає для добра цілого світу і пропонує всім народам без винятку. У цьому контексті існує і міжхристиянський діалог, який діє "у любові і правді"", - наголосив патріарх Варфоломій.

До Вселенського патріарха Варфоломія звернулися представники української влади та Церков з проханням надати Томос про автокефалію УПЦ. Водночас церковне начальство УПЦ Московського патріархату просить вірян надсилати листи до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням не надавати Томос про автокефалію УПЦ.

Зараз ви читаєте новину «Варфоломій зробив заяву щодо помісної церкви в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути