понеділок, 25 березня 2013 06:46

В яких країнах відпочиватимуть українці цього року

В яких країнах відпочиватимуть українці цього року
Фото: moymir2.ru

Проаналізувавши попит в минулі роки і прогнози на сезон-2013, експерти ринку визначили основні тренди туристичного літа-2013. Найпопулярнішими напрямами серед українських туристів залишаться Туреччина, Єгипет, Чорногорія і Болгарія. В останні роки зростає попит на Шрі-Ланку і Гоа.

Про це пише "Дело".

"Україна налагодила авіасполучення в цих напрямах, і попит постійно зростає. Болгарія не підвищує вартість турів, чим також приваблює наших туристів", - говорить представник Асоціації лідерів турбізнесу України Володимир Щупак.

Влітку також будуть популярними Греція, Іспанія і Італія. Хорватія цього року втратить частину туристів, оскільки з 1 квітня поновлює візовий режим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Половина іноземців ціллю візиту в Україну ставлять секс-туризм" - Максим Головін

Якщо говорити про ринок СНД, то безумовним лідером тут є Грузія.

"У нас вже є безліч запитів від туристів на травневі свята. Попитом користуються різні комбінації турів - Тбілісі, Батумі, Кахетія, Бакуріані та інші місця. Грузини спокушають кухнею, визначними пам'ятками і душевністю. Азербайджан, Узбекистан і Казахстан також активно почали працювати над своїм промо серед туристів", - розповіла директор з туризму "Пан Юкрейн" Ольга Юденко.

Щодо вартості, то середня ціна літнього туру за кордон становить близько $950 на людину за тиждень відпочинку. Крім того, турист додатково витрачає 200-250 євро на "кишенькові витрати".

"Ми не прогнозуємо подорожчання турів цього року. Тільки у деяких напрямах можливе зростання на рівні 3-5%", - резюмує Щупак.

Зараз ви читаєте новину «В яких країнах відпочиватимуть українці цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути