четвер, 14 грудня 2017 14:14

"У повітрі запахло Януковичем" – група "Першого грудня"

У повітрі запахло Януковичем, реваншем. Старі політичні сили, користуючись бездіяльністю і мовчанням влади, почали піднімати голову.

Про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявили представники ініціативної групи "Першого грудня".

Вони звернулися до українських політиків, щоб нагадати про сумний досвід історичних поразок українських еліт: коли спільний човен перекидається, провина за це лягає на всіх. Правозахисник Євген Захаров, громадський діяч України Йосиф Зісельс та письменник Володимир Панченко закликали припинити війну всіх проти всіх.

"Приблизно така ж ситуація була після президентства Віктора Ющенка. У 2010 році багато людей були згодні на будь-кого (обрати президентом.- gazeta.ua). Ми знаємо, як ми поміняли ту владу. Зараз у нас є подібне відчуття", - зауважив Володимир Панченко.

Автор: Назар Мазилюк
  Представники ініціативної групи "Першого грудня" (зліва направо) письменник, літературознавець Володимир Панченко;  діяч українського єврейського руху  Йосиф Зісельс та голова Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров звернулися до українських політиків, щоб нагадати про сумний досвід історичних поразок українських еліт: коли спільний човен перекидається, провина за це лягає на всіх
Представники ініціативної групи "Першого грудня" (зліва направо) письменник, літературознавець Володимир Панченко; діяч українського єврейського руху Йосиф Зісельс та голова Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров звернулися до українських політиків, щоб нагадати про сумний досвід історичних поразок українських еліт: коли спільний човен перекидається, провина за це лягає на всіх

Представники групи вважають: головна проблема, що "у наших президентів після трьох років починає летіти дах. Вони все хочуть перевести на ручне управління". Не розуміють, до чого це може призвести.

"Ми не можемо змусити владу слухатися нас. Але можемо нагадувати, що відбувається, коли корпоративні інтереси стають вище за інтереси держави. Загроза втрати державності дає нам моральне право звернутися до всіх, хто задіяний у нинішньому бою без правил: зупиніться!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група "Першого грудня" закликає правоохоронців припинити між собою війну

"Коли маєш справи з дітьми, треба багато разів повторювати. Нам 26 років, наші політики – це діти. Їм весь час треба нагадувати про розбрат і кочубеївщину. Не треба наступати на ці самі граблі", - додав Йосиф Зісельс.

За його словами, ми є народом з євразійською ментальністю. І тому говоримо: влада така, влада сяка. Сподіватися на владу – це Схід, але ж ми крокуємо на Захід.

Зісельс зазначив, що більшість конфліктів, які відбуваються між представниками влади, "це не тактичні конфлікти, а особисті". Тобто не спрямовані на розв'язання проблем держави, а лише на збереження власних статків і збагачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не час розслаблятися" - попереджає група "Першого грудня"

Учасники групи нагадують, що цивілізований світ живе не "викручуванням рук", а форматом компромісу — коли в результаті складних домовленостей усі учасники трохи невдоволені, але справа рухається вперед.

Група "Першого грудня" була створена у двадцяту річницю референдуму і має на меті поширювати моральні цінності та сприяти встановлення в країні нових правил. Сьогодні до неї належать: В'ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Євген Захаров, Йосиф Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Всеволод Речицький, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків.

Зараз ви читаєте новину «"У повітрі запахло Януковичем" – група "Першого грудня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути