пʼятниця, 24 листопада 2017 16:48

Група "Першого грудня" закликає правоохоронців припинити між собою війну

Група "Першого грудня" закликає правоохоронців припинити між собою війну
Група "Першого грудня" вважає, що влада хоче мати "ручні" правоохоронні органи

Війна українських правоохоронних органів між собою і використання їх у політичній боротьбі неминуче обернеться компрометацією і ослабленням держави. Про це застерігають відомі інтелектуали з Групи "Першого грудня" і закликають припинити такі дії.

На думку учасників Групи, ми стали свідками абсурдного загострення війни, учасниками якої є Генеральна прокуратура, Міністерство внутрішніх справ, Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура, Національне агентство запобігання корупції, Служба безпеки України.

"Одні державні структури використовуються для залякування і переслідування інших державних структур, для задоволення політичних амбіцій, прикриття корупційних діянь і зведення особистих рахунків, — йдеться у зверненні. — Складається враження, що влада хоче мати "ручні" правоохоронні органи, а заодно — й суди, із Конституційним включно".

Учасники Групи застерігають, що це - згубний шлях. Адже не можна побудувати правову державу, якщо мужі в погонах забувають про своє призначення і стають безвідповідальними політиканами, ляльками в чужих руках.

"Час запитати їх: чи відаєте ви, що творите? Подивіться, як тішаться вашою метушнею наші вороги, – може, бодай лиховісний блиск їхніх очей зупинить вас? Думайте про Україну, про державу, не руйнуйте її!", — закликали у Групі "Першого грудня".

Нагадаємо, у жовтні Група "Першого грудня" закликала українців брати відповідальність за ситуацію в країні на себе, не пручатися реформам і зберігати єдність.

Створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група "Першого грудня", до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В'ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Євген Захаров, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Всеволод Речицький, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків, має на меті поширювати моральні цінності та сприяти встановленню в країні нових правил.

Зараз ви читаєте новину «Група "Першого грудня" закликає правоохоронців припинити між собою війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути