Ексклюзиви
неділя, 08 вересня 2013 06:12

У Вінниці 100-кілограмовий пиріг з'їли за півгодини
14

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

7 вересня у Вінниці на святкуванні Дня міста вінничани вишикувались у величезну чергу, щоб скуштувати велетенського пирога. Його спекли спеціально на День народження Вінниці.

"Пиріг виготовлено за традиційними українськими рецептами. Начинку має з яблук і вишень. Важить 100 кілограм. Ріжемо і роздаємо його всім бажаючим", - повідомив начальник відділу у справах молоді та туризму Руслан Анфілов.

Працівники фірми "Насолода", що виготовили кондитерський виріб, наголосили, що використовували лишень натуральні інгредієнти.

"Спочатку випікали частини пирога, основу. Потім намащували начинку, з'єднували частини докупи, прикрашали ліпкою і знову ставили у духовку", - розповіла маркетолог "Насолоди" Марія Розумна.

Пиріг обережно розрізали, клали його на підноси та носили до відкритих яток. Там різали на менші куски і роздавали вінничанам.

"Вріжте мені цієї смакоти, а то захлинусь слиною. Вже півгодини стою дивлюсь на пиріг. А до нього тільки ос пускають", - жартував 27-річний Віктор Павленко.

За півгодини пирога розміром 1,5 на 3 м не стало. З'їли також 25 кг вареників.

"Найбільшим и попитом користувались вареники з м'ясом. Їх за кілька хвилин розмели. Були також з картоплею, капустою і вишнями", - зауважила Олена Буд, кухар зі студії-бару "Сіті".

Ліпили їх напередодні ввечері 2 кухарі. Варили просто неба на виїзній кухні. І зразу ж подавали на стіл. Присутні були у захваті, просили добавки.

А для маленьких вінничан пізніше провели майстер-клас з виготовлення вареників.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці 100-кілограмовий пиріг з'їли за півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути