7 вересня у Вінниці на святкуванні Дня міста вінничани вишикувались у величезну чергу, щоб скуштувати велетенського пирога. Його спекли спеціально на День народження Вінниці.
"Пиріг виготовлено за традиційними українськими рецептами. Начинку має з яблук і вишень. Важить 100 кілограм. Ріжемо і роздаємо його всім бажаючим", - повідомив начальник відділу у справах молоді та туризму Руслан Анфілов.
Працівники фірми "Насолода", що виготовили кондитерський виріб, наголосили, що використовували лишень натуральні інгредієнти.
"Спочатку випікали частини пирога, основу. Потім намащували начинку, з'єднували частини докупи, прикрашали ліпкою і знову ставили у духовку", - розповіла маркетолог "Насолоди" Марія Розумна.
Пиріг обережно розрізали, клали його на підноси та носили до відкритих яток. Там різали на менші куски і роздавали вінничанам.
"Вріжте мені цієї смакоти, а то захлинусь слиною. Вже півгодини стою дивлюсь на пиріг. А до нього тільки ос пускають", - жартував 27-річний Віктор Павленко.
За півгодини пирога розміром 1,5 на 3 м не стало. З'їли також 25 кг вареників.
"Найбільшим и попитом користувались вареники з м'ясом. Їх за кілька хвилин розмели. Були також з картоплею, капустою і вишнями", - зауважила Олена Буд, кухар зі студії-бару "Сіті".
Ліпили їх напередодні ввечері 2 кухарі. Варили просто неба на виїзній кухні. І зразу ж подавали на стіл. Присутні були у захваті, просили добавки.
А для маленьких вінничан пізніше провели майстер-клас з виготовлення вареників.
Коментарі
2