вівторок, 26 квітня 2011 16:47

В Ужгороді розквітли сотні сакур
6

Фото: Фото: Сніжана Русин

В Ужгороді в передпасхальні дні розквітли сотні дерев японської вишні. Майже всі вулиці обласного центру вкриті рожевим квітом сакури. Вона цвістиме ще щонайменше тиждень.

Сакура вважається візитівкою Ужгорода. Щороку в сезон цвітіння на Закарпаття з'їжджаються тисячі туристів, щоб подивитися на заквітчані дерева.

Сакури до Ужгорода привезли на початку ХХ століття. Тоді ними засадили болотяну місцевість поблизу сучасного центру міста – район Галагов. Коли дерева розрослися, їх пересаджували в інші мікрорайони. На початку 90-х років сакури почали вирощувати в зеленгоспі міста. Зараз будь-хто може придбати саджанець японської вишні.

Найрясніше сакурами заквітчана стара частина Ужгорода. Тут буває найбільше туристів.

"Про цвітіння сакур чув по телевізору. Але коли побачив вживу – здивувався. Така краса ні з чим не може зрівнятися", - розповів Віталій Петруханов із міста Біла Церква Київської області. Він із дружиною Наталією цього року приїхали до Ужгорода спеціально, щоб подивитися, як цвітуть сакури.

Поруч фотографується подружня пара Метряєвих із Кіровограду. В Ужгород приїхали до друзів.

"Вибирали час, щоб потрапити на цвітіння японської вишні, - каже Іван Метряєв. – Перед цим бачили цвітіння сакур років чотири тому. Тоді рожевих дерев у місті було менше".

Багатьом ужгородським сакурам по 30-40 років. Вирубують дерева тоді, коли зсихаються. У 2009 і 2010 роках місто засадили новим видом дерев – плакучими сакурами. Вони розквітають на тиждень раніше.

Зараз ви читаєте новину «В Ужгороді розквітли сотні сакур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути