неділя, 18 лютого 2018 00:44

В університеті Грінченка будуть вивчати "Гру Престолів"

В університеті Грінченка будуть вивчати "Гру Престолів"
"Гру престолів" будуть вчити в університетах. Фото: Кореспондент

У Київському університеті імені Бориса Грінченка з наступного семестру з'явиться курс за вибором: "Гра престолів": міфи й ритуали".

"Хочу, щоб цей курс був корисним і цікавим не лише для філологів, а й студентів інших, навіть не гуманітарних, спеціальностей", – пояснює авторка курсу, доктор філологічних наук, доцент Юлія Вишницька, запис на курс в університеті має розпочатися в березні, розповідає Радіо Свобода.

За словами Вишницької, ідея запровадження такого курсу виникла випадково.

"Декілька років тому побачила новину про Каліфорнійський університет, де запустили спецкурс на основі серіалу "Гра престолів". Я тоді подумала: "О, як круто!" Хоча серіал сама ще тоді не бачила. Згодом подивилася всі сезони й сказала собі: "Я теж зможу!" Захотілося, щоб студенти нашого університету Грінченка могли вивчати те, що цікаво їм і їхнім одноліткам, наприклад в Америці", – розповіла доктор філологічних наук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм у мережі переплутали з "Грою престолів"

Через деякий час, як розповідає Вишницька, прийшло усвідомлення, що цей курс має бути побудований на міфологічній основі.

"Відмінність мого курсу від Гарвардського і Каліфорнійського в тому, що матеріалом буде не лише серіал "Гра престолів", а й – і це першою чергою – цикл романів Джорджа Мартіна "Пісня льоду й полум'я", а також інтермедіальні версії тексту: настільні й рольові ігри, живописні полотна, засновані на фентезі-романах Джорджа Мартіна", – зазначає викладачка.

Американський телесеріал "Гра престолів" у жанрі фентезі, створений за мотивами циклу романів "Пісня льоду й полум'я" письменника Джорджа Р. Р. Мартіна. Прем'єра серіалу відбулася у квітні 2011 року, вже вийшло 7 сезонів. Всього заплановані 8 сезонів. Прем'єра 8 сезону запланована на 2019 рік.

Зараз ви читаєте новину «В університеті Грінченка будуть вивчати "Гру Престолів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути