Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2008 14:29

В Україну з ЄС везуть заражене сальмонелою і лістерією м"ясо

На Львівській митниці зупинено рекордно великий контрабандний вантаж з Євросоюзу - майже півтори тисячі тонн зараженого мяса.

За розкриття резонансної справи двоє офіцерів СБУ отримали урядові нагороди, якими вже більше двох років нікого не відзначали. Програма "Контрабанда стоп" перевищила всі сподівання, заявив на нагородженні перший віце-прем"єр-міністр Олександр Турчинов. За останній рік вже було затримано 30 великих контрабандних вантажів, але такого ще не було.

Спочатку офіцери СБУ Руслан Біжко й Іван Рудницький порушили кримінальну справу за фактом переховування кодів і найменувань товару, що перевозили 32 вагонах-рефрижераторах. А після експертизи виявилося, що продукція небезпечна для здоров"я споживачів.

Руслан Біжко, начальник відділу управління СБУ у Львівській області: "Воно слідувало на адресу однієї з фірм, зареєстрованої в одному з центральних регіонів України. А після цього, якщо 1,4 тонн, воно б не в одному регіоні споживалося б, а було б реалізовано через мережу підприємницьких структур на внутрішній ринок України", повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «В Україну з ЄС везуть заражене сальмонелою і лістерією м"ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути