Рівненський пивзавод ВАТ "Рівень" розпочав промислове виробництво напівтемного пива з присмаком диму.
Воно дорожче за інші сорти майже вдвічі. Продають тільки на розлив.
На підприємстві переконують, що не додають ароматизаторів і беруть тільки натуральні компоненти.
"Секрет у солоді. Ми його купуємо в Німеччині в м. Бамберг. Там відновили старовинну технологію – хміль сушать, як 150-200 років тому на відкритому вогні. Використовують букові дрова", - пояснив директор ВАТ "Рівень" Мар"ян Года.
Зварили перші 20 тонн нового пива. Продають його по 10 грн за півлітра, а в столиці – вдвічі дорожче.
Постачають тільки в кегах в бари, паби та ресторани, зокрема, Києва, Донецька та Харкова.
Схоже німецьке пиво в пляшках коштує 45 грн. У світі такий вид пива широко відомий, як раухбір, раушбір.
Коментарі
7