четвер, 17 січня 2013 11:05

В Україні зареєстрована перша смерть від грипу

В Україні зареєстрована перша смерть від грипу
Фото: schelkino.org

В Україні вперше за цьогорічний епідеміологічний сезон зареєстровано смерть від грипу. Про це повідомили у прес-службі СЕС.

"На 52 тижні 2012 році у Львівській області зареєстрований летальний випадок у дитини віком 3 років із попереднім діагнозом "Гостра респіраторна вірусна інфекція". За результатами досліджень вірусологічної лабораторії ДЗ "Центральна СЕС МОЗ України" із секційного матеріалу методом полімеразної ланцюгової реакції визначено вірус грип типу В", - йдеться в повідомленні.

За даними ВООЗ, найкращим захистом від грипу визнано вакцинацію. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі двоє людей померли від свинячого грипу

1 грудня лікар-імунолог, голова Громадської організації "Імунний щит нації" Наталія Винник розповіла, що за тиждень з 23 по 30 листопада захворюваність дітей в Україні на грип зросла на 10%. Експерт розповіла, що за офіційними даними найбільша кількість хворих серед дітей складають діти 1-4 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Гамова хворіла на грип 40 днів

Кожен день в Україні на грип захворюють 22 тисячі осіб. А за станом на першу декаду листопада кожен 54-й українець вже був хворий на грип.

Як повідомлялося, у новому епідемічному сезоні жителів України будуть атакувати три штами грипу: A/Каліфорнія/7/2009 (H1N1), A/Вікторія/361/2011 (H3N2), B/Вісконсін/1/2010.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зареєстрована перша смерть від грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути