вівторок, 04 грудня 2012 05:15

Ірина Гамова хворіла на грип 40 днів

— Я лікар, знаю про грип, але незважаючи на це, перші чотири дні хвороби перенесла на ногах, — розповідає киянка 30-річна Ірина Гамова. — Зразу мала високу температуру, кашель, біль у грудях, слабкість. По симптомах зрозуміла, що це грип. Щеплення робити не можу через алергію. Тому лікувала традиційними методами, збивала температуру та багато пила чаю, компоту, морсу. Але грип дав ускладнення і почалося запалення легенів. Дало й на серце. Мала пришвидшене серцебиття, задуху. Поклали в лікарню. На лікарняному пролежала 40 днів.

— Ні в якому разі не можна переносити грип на ногах, — розповідає 31-річний Олександр Заіка з Держсанепідслужби. — Вірус може осідати на предметах і з руками потрапляти в рота, носа, очі. В закритому приміщенні ймовірність захворіти дуже висока. Так само у громадському транспорті, кінотеатрі. Рідше заражаються на вулиці, бо вірус не любить свіжого повітря. Інкубаційний період — від кількох годин до двох-трьох днів. Хворий починає заражати інших людей відтоді, коли вірус потрапив в організм, аж до моменту, коли перестає кашляти, чхати, сопливити.

В Україні епідемії грипу поки що немає. Пік прогнозують на січень-лютий. Найкраще вірус поширюється, коли на вулиці температура від +5°С до -5°С, мряка, дощ.

— Цього року в Україні циркулюють три різні штами, але симптоми та перебіг хвороби однакові. Завжди грип починається дуже швидко. Миттєво підвищується температура до 40 градусів. Болять горло, м'язи, суглоби. Від ГРЗ спершу виникає нежить, дере в горлі, температура невисока. Грип лікують противірусними.

Антибіотиків у перші дні не призначають, бо на вірус не діють. Виписують ліки, що збивають температуру і полегшують кашель. Хворим радять якомога більше пити. Ускладнення на легені лікують антибіотиками.

1,5

мільйона українців перехворіли на грип та застуду з 1 жовтня цього року.

 

Зараз ви читаєте новину «Ірина Гамова хворіла на грип 40 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути