субота, 27 вересня 2008 16:05

В Україні випустили комікси про вбивство Бандери

Союз української молоді випустив комікси "Вбивства за наказом КДБ" про вбивство лідера ОУН Степана Бандери. У виданні на основі реальної історії розповідається про підготовку і здійснення вбивств керівників ОУН, зокрема Лева Ребета.

Презентація коміксів "Вбивства за наказом КДБ" відбудеться 30 вересня. Очікується, що це видання приверне увагу громадськості до фігури лідера ОУН Степана Бандери, 100 років з дня народження якого відзначатимуть 1 січня 2009 року.

У додатку до коміксів можна знайти виступ старшої дочки лідера ОУН - Наталії Бандери - на суді над вбивцею Богданом Сташинським в Німеччині, а також коротку фото-біографію самого Бандери.

Комікси "Вбивства за наказом КДБ" були видані двома випусками, тираж кожного - 2000 екземплярів. У 2007 році Союз української молоді в Україні вже перевидавав книгу-історію в картинках "Україна в боротьбі", відому як "комікси про УПА".

За словами активістів, це видання викликало інтерес у громадськості і лише за один рік пережило чотири перевидання українською та російською мовами зі спільним тиражем 22 тисячі екземплярів, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «В Україні випустили комікси про вбивство Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути