Ексклюзиви
вівторок, 27 серпня 2024 13:28

В Україні різко похолодає - назвали дату

В Україні різко похолодає - назвали дату
Перебудова синоптичних процесів очікується з 3 вересня. Фото: pixabay.com

До кінця літа в Україні збережеться тепла погода. Значних синоптичних змін не прогнозується і у перші дні вересня.

Поле високого тиску, тобто антициклон з північних широт забезпечуватиме погоду без опадів у більшості областей, повідомила синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха, передає NV.

"Водночас у південних областях на погоду впливатиме поле зниженого тиску над Чорним морем, тож по південному сходу можуть бути короткочасні дощі. Перебудова синоптичних процесів очікується лише з 3 вересня. Ось тоді розпочнеться більш відчутне зниження температури. Температура повітря нарешті буде нижче +30 градусів, і загалом температурні значення по країні зменшаться на 5 градусів, якщо порівнювати з поточним тижнем", - попередила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спека з Азії: українців стурбували прогнозом до кінця літа

До кінця літа в деяких областях навіть очікується сильна спека до +35ºC. Така температура перевищує серпневі норми, адже зазвичай наприкінці літа спостерігається тенденція до похолодання.

"Цього тижня спекотна погода також не відступить. Проте невеликий циклон над Чорним морем протягом наступних кількох днів принесе трохи хмарності та короткочасних дощів з грозами до південних регіонів, які найбільше страждають від спеки та посухи. Невелике послаблення спеки на півдні варто очікувати в останні дні серпня. Температура вночі буде коливатися між +17...22, а вдень досягатиме +27…32 градусів", - зазначила Птуха.

На решті території цього тижня опадів не передбачається. Температура повітря залишиться в межах +15…20ºC вночі і +29…34ºC вдень. На узбережжі морів нічна температура сягатиме +23ºC, а за кілька днів така ж ситуація настане і в інших регіонах.

Найспекотніше буде 28-29 серпня в лівобережній частині країни, особливо у східних областях, де місцями очікується сильна спека до +35ºC.

Послаблення спеки поступово розпочнеться з 2-3 вересня. Попередньо 2 вересня у більшості областей України - спека, на сході - сильна спека, в західних областях відчутне похолодання.

Зараз ви читаєте новину «В Україні різко похолодає - назвали дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути