середа, 18 листопада 2009 16:37

В Україні помірний рівень захворюваності на грип А/Н1N1 - ВООЗ

В Україні помірний рівень захворюваності на грип А/Н1N1 - ВООЗ

В Україні рівень захворюваності на грип А/Н1N1 нижчий, ніж в семи країнах Європи, де зафіксований дуже високий рівень цього показника - Норвегія, Швеція, Болгарія, Молдова, Ісландія, Ірландія і Росія, констатують у Всесвітній організації охорони здоров"я.

У щотижневому електронному бюлетені системи епідеміологічного нагляду за грипом в країнах Європи, зокрема, наголошується, що в таких країнах, як Норвегія, Швеція, Болгарія, Молдова, Ісландія, Ірландія і Російська Федерація (Уральський і Далекосхідний федеральні округи) зареєстрована дуже висока захворюваність на грип.

ВООЗ відносить до країн з високим рівнем захворюваності на грип А/Н1N1 Білорусію, Казахстан, Польщу, окремі федеральні округи Росії (Центральний, Північно-західний, Сибірський і Волжський), Північну Ірландію, Туреччину, Фінляндію. У цей же перелік входить і Україна.

"Республіка Молдова повідомила про дуже високу активність вірусу грипу, широко поширену захворюваність і значне підвищення навантаження на медичні установи. У дев"яти країнах, включаючи Україну, цей вплив був оцінений як помірний і в 17 як слабкий", - наголошується в повідомленні щотижневого електронного бюлетеня.

Ще 19 країн повідомили про широко поширену захворюваність грипоподібними захворюваннями і/або гострими респіраторними інфекціями, інформують у ВООЗ.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «В Україні помірний рівень захворюваності на грип А/Н1N1 - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути