вівторок, 17 листопада 2009 18:01

В Україні нема жодних мутацій "свинячого" грипу - ВООЗ

В Україні нема жодних мутацій "свинячого" грипу - ВООЗ

Вірус A/H1N1, який вже декілька днів вирує в Україні, не піддався мутації, зазначає Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ). Це означає, що вакцина, яка доступна на ринку, здатна з ним воювати, повідомляє польський телеканал tvn24.

Попередні випробування на зразках, взятих від пацієнтів з України, показують, що вірус A/H1N1, або так званий "свинячий" грип, через який в 2009 році оголошено початок пандемії, з часів її початку помітно не змінився, повідомила ВООЗ.

Як пишеться на веб-сайті ВООЗ, аналіз був проведений у двох наукових центрах, які співпрацюють з цією організацією. ВООЗ вирішила провести дослідження саме в Україні після того, як кількість нових випадків захворювання почала швидко зростати. В українських ЗМІ з"явилася інформація про те, що українців вбиває вірус-мутант, який випалює легені.

Первинні генетичні тести показали, що зразки вірусу аналогічні тим, які були використані для виробництва вакцини проти нового грипу. Випробування зразків з України було проведено у спеціалізованих лабораторіях у Великій Британії та США. Аналіз буде продовжуватися.

Наразі, Міністерство охорони здоров"я України зареєструвало 1 400 999 випадків грипу та інших респіраторних захворювань. Кількість жертв грипу і пневмонії в Україні збільшилася до 315 осіб. За останніми даними, впродовж останньої доби загинуло 16 осіб, серед яких вагітна жінка.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Україні нема жодних мутацій "свинячого" грипу - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути