четвер, 04 листопада 2010 13:09

В Україні почались облави на білоруських опозиціонерів

В Україні почались облави на білоруських опозиціонерів

Вчора в Житомирі були затримані колишній білоруський політв'язень, а нині правозахисник, представник "Міжнародної амністії" Ігор Коктиш, а також його дружина Ірина Тютюнник. Арешту передував обшук у їхній квартирі. Про це повідомляє сайт Журнал Житомира, з посиланням на редакцію газети "20 хвилин".

Причиною візиту правоохоронців було названо "підозру в приховуванні людини, що знаходиться в розшуку". У результаті обшуку нібито знайшли наркотичні речовини рослинного походження.

За словами видання, під час обшуку в квартирі також знаходилося декілька друзів Коктиша, в одного з них було обличчя в крові. З журналістами 5 каналу та місцевого видання, що приїхали на місце подій, оперативники поводилися грубо: ображали, заламували руки, після вирвали з рук фотоапарат і викинули його на сходи.

Пізніше вдалося з'ясувати, що в квартирі Коктиша орудували співробітники ВБНОН. Вже за годину до редакції зателефонував голова прес-служби УМВС в Житомирській області Валерій Фільо і заявив, що співробітники газети повинні прибути для дачі пояснень як свідки.

Нагадаємо, прямо зараз у київську квартиру ще одного білоруського опозиціонера, Олександра Цинкевича, намагаються проникнути представники правоохоронних органів - двоє оперуповноважених Управління з боротьби з організованою злочинністю, а також заступник начальника управління ГУМВС України в Криму. Назвати причину візиту міліціонери не можуть, ордера на обшук немає.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почались облави на білоруських опозиціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути